Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβληματίζουν τα κέρδη Citi - Goldman Sachs

Υποχωρούν οι μετοχές των Citi και Goldman Sachs, παρά το γεγονός ότι διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων, καθώς οι ζημίες της πρώτης και τα bonus της δεύτερης προβληματίζουν τους επενδυτές.

Προβληματίζουν τα κέρδη Citi - Goldman Sachs
Υποχωρούν οι μετοχές της Citi και της Goldman Sachs στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Νέας Υόρκης, παρά το γεγονός ότι διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων, καθώς οι ζημίες της πρώτης και τα bonus της δεύτερης προβληματίζουν τους επενδυτές.

Ο τίτλος της Citi υποχωρεί πλέον του 4%, ενώ αυτός της Goldman κινείται 3,4% χαμηλότερα.

Ειδικότερα, η Citigroup ανακοίνωσε κέρδη ύψους 101 εκατ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ζημίες, λόγω της αύξησης των καταθέσεων και του όγκου των δανείων.

Ωστόσο, για τους μετόχους ο οίκος επιφύλαξε ζημίες της τάξης των 27 σεντς ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο. Η διαφορά οφείλεται σε χρεώσεις στο πλαίσιο της μετατροπής κρατικών και άλλων προνομιούχων μετοχών σε κοινές. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 20,4 δισ. δολ.

Τα αποτελέσματα του τραπεζικού κολοσσού επιδρούν αρνητικά στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Η Citi υπέστη πιστωτικές απώλειες 8 δισ. δολ. στο εξεταζόμενο διάστημα, εγείροντας περισσότερα ερωτήματα για τη βιωσιμότητα της τράπεζας, η οποία ανήκει κατά το ένα τρίτο στην αμερικανική κυβέρνηση.

Στο γ΄ τρίμηνο του περυσινού έτους ο οίκος είχε εμφανίσει ζημίες 2,9 δισ. δολ. ή 61 σεντς ανά μετοχή.

Εν τω μεταξύ, κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε για το γ΄ τρίμηνο η Goldman Sachs, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 3,19 δισ. δολάρια ή 5,25 δολάρια ανά μετοχή, τα οποία προήλθαν κυρίως από συναλλαγές στις ομολογιακές αγορές.Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι τα κέρδη της Goldman θα ενισχυθούν στα 4,24 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,81 δολ. ανά μετοχή που ήταν στο γ΄ τρίμηνο του 2008.

Ο κύκλος εργασιών άγγιξε τα 12,37 δισ. δολάρια, με την Goldman να ανακοινώνει ότι θα προσφέρει μέρισμα ύψους 0,35 δολαρίου ανά μετοχή. Παράλληλα, η Goldman ανακοίνωσε ότι  "αποταμίευσε" περίπου 5,4 δισ. δολ. στο γ΄ τρίμηνο τα οποία προορίζονται για αποδοχές και μπόνους στελεχών. Αποτέλεσμα από την αρχή του έτους το συνολικό ποσό που προορίζεται για μπόνους να έχει αυξηθεί στα 16,8 δισ. δολάρια.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Goldman δεν ικανοποίησε τους επενδυτές, με αποτέλεσμα το αρνητικό γύρισμα στα futures της Wall Street, ενώ η μετοχή της υποχωρεί κατά 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall. Σημειώνεται ότι η μετοχή του ομίλου έχει ενισχυθεί 300% από τα ιστορικά χαμηλά που είχε αγγίξει τον Νοέμβριο του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v