Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και GE πιέζουν την Wall Street

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στην Wall, καθώς οι αρνητικές ανακοινώσεις της Bank of America και ιδιαίτερα της General Electric, διασκεδάζουν τις ελπίδες ταχείας ανάρρωσης της οικονομίας. Χάνει τις 10.000 μονάδες ο Dow Jones.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στην τελευταία ημέρα της εβδομάδας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι αρνητικές ανακοινώσεις της Bank of America και της General Electric συγκρούονται με τα θετικά αποτελέσματα της Google και της IBM.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται με πτώση 1% κάτω από τις 10.000 μονάδες που κατέκτησε μέσα στην εβδομάδα, για πρώτη φορά σε 12 μήνες. Διαμορφώνεται στις 9.9962 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,79% στις 1.087 μονάδες, και ο Nasdaq 0,59% στις 2.160 μονάδες.

Με την ανακοίνωση της BofA για ζημίες στο γ΄τρίμηνο, αυξάνεται ο αριθμός των απογοητεύσεων από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων του τραπεζικού κλάδου, ενώ η GE θεωρείται ένα από τα μεγάλα «βαρόμετρα» της αμερικανικής οικονομίας.

Η μετοχή της Bank of America υποχωρεί 2,5%, όσο και της GE.

Στον αντίποδα, η ΙΒΜ αποκομίζει κέρδη 3,9% ενώ η Google ενισχύεται 3,4%.

Η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμούν ότι οι εταιρίες του S&P 500 θα ανακοινώσουν το ΄ενατο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης κερδών, πριν επιστρέψουν σε ανάπτυξη στο δ΄τρίμηνο. Από τις 34 εταιρίες που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα γ΄τριμήνου μέχρι σήμερα, οι 30 έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις.

Ο δείκτης S&P ενισχύθηκε 2,3% από την αρχή της εβδομάδας ως το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Η ανακοίνωση ότι η βιομηχανική παραγωγή βελτιώθηκε περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ (0,7%) συγκρατεί τις πιέσεις.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν θετικά στις ευρωαγορές, στον απόηχο των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων τεχνολογικών κολοσσών από τις ΗΠΑ, αλλά τα πρόσημα «γυρίζουν στα κόκκινα» το μεσημέρι και ο δείκτης FTSE 0,44%, DAX 0,74%, ενώ ο CAC 0,92%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v