Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναπτερώνονται οι ελπίδες για το Q3 στη Wall

Αναπτερώνονται οι ελπίδες για ικανοποιητικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου, μετά το δυσάρεστο διάλειμμα της Παρασκευής, και ωθούν σε περαιτέρω κέρδη Wall και ευρωαγορές. Στην "κόψη" των 10.000 μονάδων ο Dow.

Αναπτερώνονται οι ελπίδες για ικανοποιητικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου, μετά το δυσάρεστο διάλειμμα της Παρασκευής, και ωθούν σε περαιτέρω κέρδη τους βασικούς δείκτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,09% στις 10.005 μονάδες, ο S&P 0,15% στις 1.089 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,14% στις 2.159 μονάδες.

Οι επενδυτές δείχνουν να ξεπερνούν το δυσάρεστο «διάλειμμα» της Παρασκευής, όταν οι General Electric και Bank of America ανακοίνωσαν απογοητευτικά αποτελέσματα γ΄τριμήνου, και επιστρέφει η αισιοδοξία ότι στην γενική εικόνα, οι ανακοινώσεις θα είναι θετικές.

Σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Thomson Reuter, από όσες εταιρίες έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής, το 79% έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις.

Η μετοχή της Hasbro κερδίζει 1% καθώς ανακοίνωσε υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη τριμήνου.

Η εκδοτική Gannett κερδίζει 0,6% για ανάλογους λόγους, ενώ η περιφερειακή τράπεζα ΒΒ&Τ υποχωρεί 2,8% αφού ανακοίνωσε μείωση κερδών γ΄τριμήνου 56%.

Αργότερα, δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα της Texas Instruments και της Apple.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύεται 0,5% κοντά στα υψηλά 12 μηνών, ενώ η άνοδος των αναδυόμενων αγορών προσεγγίζει το 0,75%.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,31%, ο DAX 1,25%, ενώ ο CAC 1,23%. Στις ασιατικές αγορές, ο σύνθετος δείκτης στη Σαγκάη ενισχύθηκε 2,1% ενώ ο Nikkei υποχώρησε 0,2%.

Μέσα στο θετικό χρηματιστηριακό κλίμα, οι πιέσεις επιτείνονται στο δολάριο που κινείται στα χαμηλά 14 μηνών έναντι του ευρώ, κοντά στο ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 1.50 δολαρίων ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v