Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βαρίδι" στην Wall Street τα ακίνητα

Τα απογοητευτικά μεγέθη από τον κλάδο των ακινήτων ασκούν πιέσεις στη Wall Street, παρά τον θετικό, σε γενικές γραμμές, αντίκτυπο των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Τα απογοητευτικά μεγέθη από τον κλάδο των ακινήτων ασκούν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά τον θετικό, σε γενικές γραμμές, αντίκτυπο των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,71% στις 10.020 μονάδες, ο S&P 0,84% στις 1.088 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,93% στις 2.156 μονάδες.

Οι ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας σημαντικές πιέσεις στις μετοχές κατασκευαστικών επιχειρήσεων, καθώς και εταιριών ευρείας κατανάλωσης προϊόντων.

Η στασιμότητα στην αγορά ακινήτων «μεταφράζεται» άμεσα σε επιφυλακτικές διαθέσεις από μέρους των καταναλωτών.

Ο δείκτης-βαρόμετρο για τον κατασκευαστικό κλάδο Philadelphia Housing Sector Index υποχωρεί 0,6%, έχοντας ενισχυθεί 21% στο έτος μέχρι σήμερα, που σημαίνει ότι οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει πολύ καλές εξελίξεις για τον κλάδο.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε παράλληλα αιφνιδιαστική πτώση στον δείκτη τιμών χονδρικής.

Μια σειρά κορυφαίες επιχειρήσεις της αμερικανικής οικονομίας ανακοίνωσαν αποτελέσματα γ΄τριμήνου σήμερα μεταξύ των οποίων οι DuPont, Caterpillar, Coca-Cola, BofNYMellon, Pfizer, Lockheed Martin, United Technologies.

Η γενική εικόνα παραμένει θετική από το μέτωπο των επιχειρηματικών τριμήνων.

Οι 45 από τις 55 εταιρίες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα γ΄τριμήνου, έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο S&P 500 έχει ανακάμψει 62% από τα χαμηλά του Μαρτίου και κινείται στα υψηλά ενός έτους.

Τα δυσμενή macro «έσβησαν» τα ήπια πρωινά κέρδη των ευρωαγορών και οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες, της τάξης του 0,72% για τον FTSE, 0,7% για τον DAX, και 0,54% για τον CAC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v