Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall:Κέρδη στην τεχνολογία, πιέσεις στην ενέργεια

Οι ανησυχίες για τις αποτιμήσεις και η διόρθωση του πετρελαίου ωθούν χαμηλότερα την Wall, ανατρέποντας τα αρχικά θετικά πρόσημα από την πολύ καλή εικόνα των αποτελεσμάτων τεχνολογικών κολοσσών και άλλων επιχειρήσεων.

Οι ανησυχίες για τις αποτιμήσεις των μετοχών στα υψηλά έτους και πλέον όπου έχουν αναρριχηθεί, επικρατούν τελικώς στο αμερικανικό χρηματιστήριο και ανατρέπουν τα θετικά πρόσημα που προκάλεσε η πολύ καλή εικόνα από τα αποτελέσματα τριμήνου τεχνολογικών κολοσσών και άλλων επιχειρήσεων.

Πάντως οι τεχνολογικές μετοχές διατηρούν ανοδική πορεία τους, με την Microsoft να ενισχύεται 7% και την Amazon να εκτινάσσεται σε ιστορικό ρεκόρ στα 113 δολάρια, ενώ ο δείκτης Nasdaq συνεχίζει να αποκομίζει κέρδη, παρά την σημαντική διολίσθηση των υπολοίπων βασικών δεικτών.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις υφίστανται οι ενεργειακές μετοχές, που ακολουθούν την διόρθωση της τιμής του πετρελαίου σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,67% στις 10.014 μονάδες, ο S&P 0,77% στις 1.084 μονάδες, ενώ ο Nasdaq, μετά τα αρχικά εύρωστα κέρδη, σημειώνει άνοδο 0,07% στις 2.166 μονάδες.

Η Microsoft εκτινάχθηκε εως 10% στις συναλλαγές, καθώς τα κέρδη και τα έσοδά της ξεπέρασαν τις προβλέψεις ενώ η Amazon.com, απεκόμισε κέρδη έως 22%.

Θετικά αντιδρά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου και η Honeywell International, που ενισχύεται 1,3%. Η Whirlpool και η ενεργειακή Schlumberger περιλαμβάνονται στις υπόλοιπες μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις που δημοσιοποίησαν μεγέθη τριμήνου.

Τα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις οικιών ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αλλά πάντως η θετική τους επίδραση στις συναλλαγές ήταν παροδική.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια απώλεσαν τα περισσότερα πρωινά κέρδη τους, όταν η Wall Street «γύρισε» πτωτικά και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,68%, ο DAX με πτώση 0,39%, ενώ ο CAC με απώλειες 0,33%





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v