Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα Wall εν μέσω "βροχής" αποτελεσμάτων

Μικτή είναι η εικόνα των επιχειρηματικών ανακοινώσεων γ΄τριμήνου που ανακοινώνονται σήμερα και προκαλούν μικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Πιέσεις στις ευρωαγορές.

Μικτή είναι η εικόνα των επιχειρηματικών ανακοινώσεων γ΄τριμήνου που ανακοινώνονται σήμερα και προκαλούν μικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Διττή είναι η επίδραση και των στατιστικών ανακοινώσεων της ημέρας. Η αιφνιδιαστική αύξηση στα επιδόματα ανεργίας δεν βοήθησε την επενδυτική ψυχολογία, αλλά στη συνέχεια ανακοινώθηκε αύξηση του σύνθετου οικονομικού δείκτη Conference Board επί  έκτο συνεχόμενο μήνα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,21% στις 9.970 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,28% στις 1.078 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,65% στις 2.136 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε σε χαμηλότερα επίπεδα χθες, καθώς οι περικοπές τιμών από την Wal-Mart Stores δυνάμωσαν τους φόβους για αποπληθωρισμό, ενώ η υποβάθμιση της Wells Fargo επανέφερε τις ανησυχίες για τις τράπεζες.

Τα σημερινά στοιχεία από την οικονομία της Κίνας, που αναπτύχθηκε δυναμικά 8,9% στο γ΄τρίμηνο, δημιουργούν την ανησυχία ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα αρχίσουν να αποσύρουν τα μέτρα στήριξης των αγορών.

Η μετοχή της Travelers κερδίζει 3,96% μετά την αύξηση του μερίσματος κατά 10%.

Η AT&T ενισχύεται 1,8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η eBay αντιδρά με πτώση 5% στην δημοσιοποιηση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Κέρδη 2% αποκομίζει η μετοχή της McDonald's, καθώς τα κέρδη της ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ρευστοποιήσεις στα υψηλότερα επίπεδα 12 μηνών όπου έχουν ανέλθει οι τιμές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,01%, ο DAX 1,3%, ενώ ο CAC 1,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v