Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική στήριξη στην Wall Street

Οι τεχνολογικές μετοχές διατηρούν τα κέρδη τους, με την Microsoft να ενισχύεται 7% και την Amazon να εκτινάσσεται σε ιστορικό ρεκόρ στα 113 δολάρια, αλλά η υπόλοιπη αμερικανική αγορά κινείται διορθωτικά.

Οι τεχνολογικές μετοχές διατηρούν τα κέρδη τους, με την Microsoft να ενισχύεται 7% και την Amazon να εκτινάσσεται σε ιστορικό ρεκόρ στα 113 δολάρια, αλλά η υπόλοιπη αμερικανική αγορά κινείται σταθεροποιητικά, αφομοιώνοντας τα πρόσφατα κέρδη.

Η Microsoft εκτινάχθηκε εως 10% καθώς τα κέρδη και τα έσοδά της ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα και η Amazon.com, η οποία απεκόμισε κέρδη έως 22% στη σημερινή συνεδρίαση.

Θετικά αντιδρά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου και η Honeywell International, που ενισχύεται 1,3%. Η Whirlpool και η ενεργειακή Schlumberger περιλαμβάνονται στις υπόλοιπες μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις που δημοσιοποίησαν μεγέθη τριμήνου.

Μετα από ήπια θετικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,62% στις 10.018 μονάδες, ο S&P 0,72% στις 1.085 μονάδες, ενώ ο Nasdaq, μετά τα αρχικά εύρωστα κέρδη, διαμορφώνεται σχεδόν αμετάβλητος στις 2.164 μονάδες.

Τα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις οικιών ήταν υπέρ το δέον ικανοποιητικά, αλλά πάντως η θετική τους επίδραση στις συναλλαγές ήταν παροδική.

Κέρδη αποκομίζουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που διακόπτουν την τριήμερη πτώση και οδεύουν σε θετικό εβδομαδιαίο κλείσιμο. Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι η τρίτη συνεχόμενη κερδοφόρος εβδομάδα για τις ευρωαγορές.

Τα αποτελέσματα της Danone έχουν ιδιαίτερα θετική επίδραση στις σημερινές συναλλαγές.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,71%, ο DAX 1,26%, ενώ ο CAC 1,32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v