Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή υποδοχή στη FED από τη Wall Street

Η απόφαση της FED να διατηρήσει στο ιστορικό χαμηλό το επιτόκιο δανεισμού σε συνδυασμό με τα θετικά μηνύματα από την αγορά εργασίας, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την άνοδο στη Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Η απόφαση της FED να διατηρήσει στο ιστορικό χαμηλό το επιτόκιο δανεισμού σε συνδυασμό με τα θετικά μηνύματα από την αγορά εργασίας, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την άνοδο στη Wall.

Τα συμπεράσματα από τη συνεδρίαση της Fed, αν και αρχικά τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών ωστόσο προς το τέλος της συνεδρίασης εκδηλώθηκαν ισχυρές ρευστοποιήσεις πιέζοντας τους δείκτες ακόμα και σε αρνητικό πρόσημο.

Στη διήμερη συνεδρίαση της FED πέρα από τη διατήρηση σε ιστορικό χαμηλό του επιτοκίου δανεισμού παράλληλα αναφέρθηκε ότι βελτιώνεται η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ενώ η απειλή των πληθωριστικών πιέσεων δεν είναι ακόμα ορατή.

Παράλληλα σημειώθηκε ότι η FED θα συνεχίσει με την πολιτική της να στηρίζει την αγορά προκειμένου να διατηρηθεί η οικονομική ανάκαμψη.

Πριν τα συμπεράσματα από τη συνεδρίαση της FED η ανοδική κίνηση των δεικτών στη Wall στηριζόταν στην νέα άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων –πετρέλαιο, χρυσός- καθώς και στη μικρότερη των εκτιμήσεων μείωση στις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Αναλυτικά η τιμή του αργού διαμορφώθηκε άνω των 80 δολαρίων ανά βαρέλι με τους επενδυτές να ανανεώνουν το ενδιαφέρον τους για ενεργειακούς τίτλους αν και τελικά υποχώρησαν οριακά οι δύο μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, Chevron και Exxon Mobil, 0,2% και 0,4% αντίστοιχα.

Επιπλέον ο τραπεζικός δείκτης KBW υποχώρησε για άλλη μια συνεδρίαση –κοντά 1%- με τη Citigroup να σημειώνει απώλειες 1%, κέρδη 0,2% για τη Bank of America, πτώση 0,5% για τη JP Morgan και 2,4% για τη Wells Fargo.

Η Time Warner ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη γ’ τριμήνου ωστόσο οι πωλήσεις ήταν κατώτερες των εκτιμήσεων.

Επιπλέον ο δείκτης υπηρεσιών ISM επιδεινώθηκε ανεπαίσθητα στο 50,6% τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί στο 51,5%.

Άνοδος 1% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 80,52 δολ./βαρέλι.

Το δικαίωμα της ενισχύθηκε 2,3% στα 25,89 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας με άνοδο 2,7% στα 7,39 δολάρια. Κέρδη 2,1% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,46 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,31% στις 9.801,83 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,1% στις 1046,50 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,09% στις 2.055,52 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,4%, ο DAX ενισχύθηκε 1,7% στις 5.444 μονάδες, ενώ ο CAC 2,4% στις 3.670 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v