Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία και εξαγορές στήριξαν τη Wall

Μικτά πρόσημα στη Wall καθώς οι εξαγορές εταιρειών σε συνδυασμό με τις καλύτερες των αναμενόμενων βιομηχανικές παραγγελίες το Σεπτέμβριο, συγκράτησαν την πτωτική τάση των δεικτών. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Μικτά πρόσημα στη Wall καθώς οι εξαγορές εταιρειών σε συνδυασμό με τις καλύτερες των αναμενόμενων βιομηχανικές παραγγελίες το Σεπτέμβριο, συγκράτησαν την πτωτική τάση των δεικτών.

Μετρίασαν τις αρχικές απώλειες οι δείκτες στη Wall Street -με S&P και Nasdaq να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους με θετικό πρόσημο-καθώς τονώθηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για τους τραπεζικούς τίτλους ενώ η άνοδος της τιμής του πετρελαίου ενίσχυσε τη ζήτηση για τις μετοχές των εμπορευμάτων.

Νέο ιστορικό υψηλό για την τιμή του χρυσού στα 1.084,8 $/oz.

Παράλληλα οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις εταιριών στις ΗΠΑ-με πρωταγωνιστή τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Warren Buffet- δεν επέτρεψε στην αμερικανική αγορά να παρασυρθεί από τις έντονες πτωτικές τάσεις στα υπόλοιπα διεθνή χρηματιστήρια.

Αναλυτικά, η Berkshire Hathaway (ιδιοκτησίας Warren Buffet) προχώρησε στην εξαγορά της εταιρίας σιδηροδρόμων Burlington Nothern Santa Fe της οποίας η μετοχή ενισχύθηκε 28% ενώ η Stanley Works εξαγόρασε την Black & Decker.

Κέρδη 6% για τον τίτλο της Stanley Works και 27% για τη μετοχή της Black & Decker.

Οριακά κέρδη 0,1% για τον τραπεζικό δείκτη KBW με τη μετοχή της Citigroup να ενισχύεται 0,4%, της Bank of America 1,6% και της JP Morgan 0,3%.

Ένας επιπλέον παράγοντας που συντέλεσε στον περιορισμό των απωλειών ήταν και οι καλύτερες των εκτιμήσεων πωλήσεις αυτοκινήτων τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ.

Παράλληλα ξεκίνησε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της FED προκειμένου να καθοριστεί η πιστοληπτική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Επιπλέον, θετικές ήταν και οι ειδήσεις από το μέτωπο των βιομηχανικών παραγγελιών το Σεπτέμβριο καθώς αυξήθηκαν 0,9% έναντι 0,8% τον Αύγουστο.

Άνοδος 1,88% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 79,49 δολ./βαρέλι.

Το δικαίωμα της υποχώρησε 2,9% στα 25,52 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας με πτώση 1,6% στα 7,18 δολάρια. Απώλειες 1,5% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,30 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,18% στις 9.771,91 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,24% στις 1045,41 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,4% στις 2.057,32 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 1,32% στις 5.037 μονάδες, ο DAX 1,43% στις 5.353 μονάδες, ενώ ο CAC 1,52% στις 3.584 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v