Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εξαγορές συγκρατούν την πτώση στη Wall

Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις της ημέρας -και ειδικά κίνηση του W. Buffett που δείχνει «πίστη» στην αμερικανική οικονομία- περιορίζουν στην Wall τις έντονα πτωτικές τάσεις που επικράτησαν στις υπόλοιπες αγορές.

Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις της ημέρας -και ειδικά η μεγαλύτερη αγορά του Warren Buffett που δείχνει «πίστη» στην αμερικανική οικονομία- περιορίζουν στην Wall Street τις έντονα πτωτικές τάσεις που επικράτησαν στα υπόλοιπα διεθνή χρηματιστήρια.

O δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,24% στις 9.766 μονάδες, ο S&P 0,08% στις 1.042 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,15% στις 2.047 μονάδες.

Η Berkshire Hathaway του «μάγου» επενδυτή εξαγόρασε την εταιρία σιδηροδρόμων Burlington Northern Santa Fe(+23%), ενώ η Stanley Works (+5,4%) εξαγόρασε Black & Decker (+24%), σε μια καίρια κίνηση για τον συγκεντρωτισμό των επιχειρήσεων εργαλείων.

Στον αντίποδα, πιέσεις επικρατούν στον τεχνολογικό κλάδο εξαιτίας υποβαθμίσεων του κλάδου από αναλυτές. Η μετοχή της Intel υποχωρεί 2,6%.

Πτωτική εικόνα επικρατεί και στον τραπεζικό κλάδο, εξαιτίας των αρνητικών ειδήσεων από τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Οι μετοχές των Citigroup, Bank of America, JPMorgan και Wells Fargo, υποχωρούν άνω του 1%.

Η ελβετική τράπεζα UBS ανακοίνωσε το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο ζημιών, ενώ οι δύο μεγαλύτεροι πιστωτικοί οίκοι της Βρετανίας, η Royal Bank of Scotland και η Lloyds Banking Group, δέχτηκαν να πωλήσουν σειρά χαρτοφυλακίων για να «αποζημιώσουν» την λήψη κρατικών κεφαλαίων.

Το αποτέλεσμα ήταν έντονες πιέσεις στους βασικούς δείκτες και ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 1,32%, ο DAX 1,43%, ενώ ο CAC 1,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v