Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RBS: Πώληση θυγατρικών και υποκαταστημάτων

Σε πώληση της μονάδας ασφαλειών και άλλων μονάδων συμφώνησε να προχωρήσει η Royal Bank of Scotland έπειτα από ανάλογη απαίτηση της Κομισιόν και το βρετανικό δημόσιο αυξάνει το μερίδιό του.

RBS: Πώληση θυγατρικών και υποκαταστημάτων
Σε πώληση της μονάδας ασφαλειών και άλλων μονάδων συμφώνησε να προχωρήσει η Royal Bank of Scotland, έπειτα από ανάλογη απαίτηση της Κομισιόν, και το βρετανικό δημόσιο αυξάνει το μερίδιό του.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, αποδέχτηκε την τοποθέτηση 282 δισ. στερλινών στο ειδικό ταμείο Asset Protection Scheme που έχει δημιουργήσει η βρετανική κυβέρνηση, ενώ το υπουργείο Οικονομικών της χώρας θα της παράσχει επιπλέον βοήθεια ύψους 25,5 δισ. στερλινών. Αποτέλεσμα το βρετανικό κράτος να αυξήσει το μερίδιό του στην RBS στο 84,4%.

"Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε με την Κομισιόν είναι σαφώς περισσότερο δύσκολη στην εφαρμογή της απ' ό,τι είχαμε αρχικά εκτιμήσει και ελπίζαμε. Όμως είναι αποδεκτή και μπορεί να εφαρμοστεί". Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής της τράπεζας κ. Stephen Heter.

Ο όμιλος έχει αποδεχτεί, επίσης, την πώληση υποκαταστημάτων του στη Βρετανία και στην Ουαλία, καθώς και της μονάδας NatWest στη Σκοτία. Επιπλέον, θα προχωρήσει στην πώληση της Global Merchant Services (ασφαλιστική μονάδα) αλλά και του μεριδίου που κατέχει στη Sempra Commodities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v