Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Οι ευρω-τράπεζες επισκιάζουν τον Buffett

Οι δυσμενείς ειδήσεις από τις ευρωπαϊκές τράπεζες επισκιάζουν τον θετικό αντίκτυπο από το deal του Warren Buffett και ωθούν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Εντονη πτώση στις ευρωαγορές.

Οι δυσμενείς ειδήσεις από τις ευρωπαϊκές τράπεζες επισκιάζουν τον θετικό αντίκτυπο του deal του Warren Buffett και ωθούν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

O δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,67% στις 9.721 μονάδες, ο S&P 0,61% στις 1.036 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,76% στις 2.033 μονάδες.

Η ανακοίνωση της μεγαλύτερης εξαγοράς στην ιστορία της Berkshire Hathaway, της εταιρίας του «μαέστρου» των επενδύσεων W. Buffett, ώθησε πρόσκαιρα σε θετικά πρόσημα τα παράγωγα των βασικών δεικτών στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η Berkshire θα εξαγοράσει την εταιρία σιδηροδρόμων Burlington Northern προς 100 δολ. ανά μετοχή.

Ωστόσο οι κακές ειδήσεις από τις ευρωπαϊκές τράπεζες επιβαρύνουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις συναλλαγές και δημιουργούν πιέσεις, ειδικά στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Οι μετοχές των Citigroup, Bank of America, JPMorgan και Wells Fargo, υποχωρούν άνω του 1%.

Η ελβετική τράπεζα UBS ανακοίνωσε το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο ζημιών, ενώ οι δύο μεγαλύτεροι πιστωτικοί οίκοι της Βρετανίας, η Royal Bank of Scotland και η Lloyds Banking Group, δέχτηκαν να πωλήσουν σειρά χαρτοφυλακίων για να «αποζημιώσουν» την λήψη κρατικών κεφαλαίων.

Ο τραπεζικός κλάδος υφίσταται έντονες πιέσεις στις ευρωπαϊκές συναλλαγές και ωθεί σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα τους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών. Ο δείκτης FTSE εμφανίζει απώλειες 1,76%, ο DAX 1,32%, ενώ ο CAC υποχωρεί 1,76%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v