Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σταθερό στο 0,25% το επιτόκιο Fed funds

Όπως αναμενόταν ευρύτατα, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, καθώς οι ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας δεν επαρκούν, ακόμη, για επιβολή αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής.

ΗΠΑ: Σταθερό στο 0,25% το επιτόκιο Fed funds
Όπως αναμενόταν ευρύτατα, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερό το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ, καθώς οι ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας δεν επαρκούν, ακόμη, για επιβολή αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής.

Η Federal Reserve διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς στην κλίμακα του 0% με 0,25%. 

Σε ό,τι αφορά την οικονομία στην ανακοίνωση της τράπεζας τονίζεται χαρακτηριστικά ότι υπάρχει σαφής "ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας", αλλά τα μέλη της διοίκησης της Fed ξεκαθάρισαν ότι αυτή είναι σταδιακή και εύθραυστη. "Οι καταναλωτικές δαπάνες εμφανίζουν ενδείξεις ενίσχυσης, παραμένουν, όμως, "πιεσμένες" με δεδομενη την συνεχιζόμενη απώλεια θέσεων εργασίας, την αδύναμη ενίσχυση των εισοδημάτων και τις "σφιχτές" πιστώσεις", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Fed.

Επιπλέον, η Fed θα μειώσει τις αγορές κρατικών ομολόγων στα 175 δισ. δολάρια από 200 δισ. (μέγιστο) που είχε προηγουμένως εξαγγείλει, ενώ σημειώνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει με την πολιτική της να στηρίζει την αγορά προκειμένου να διατηρηθεί η οικονομική ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v