Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Οι επενδυτές ξεπερνούν την παραδοσιακή επιφύλαξη που γεννά η αναμονή της συνεδρίασης της Fed και ωθούν την Wall υψηλότερα, με στήριξη στις όχι κακές στατιστικές και εταιρικές ανακοινώσεις.

Οι επενδυτές ξεπερνούν την παραδοσιακή επιφύλαξη που γεννά η αναμονή της συνεδρίασης της Federal Reserve για τα επιτόκια και ωθούν την Wall Street υψηλότερα. Οι όχι αρνητικές στατιστικές και εταιρικές ανακοινώσεις της ημέρας, βοηθούν την άνοδο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,43% στις 9.908 μονάδες, ο S&P 1,31% στις 1.059 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,04% στος 2078 μονάδες.

Οι αναλυτές της Credit Suisse επανέλαβαν την πρόβλεψη για τον S&P 500 να κλείνει το έτος στις 1.100 μονάδες, συστήνοντας στους επενδυτές «να μην πωλούν μετοχές.»

Τα στατιστικά στοιχεία βοηθούν το θετικό κλίμα, καθώς το ινστιτούτο ADP ανακοίνωσε επιβράδυνση στις περικοπές θέσεων εργασίας στον Οκτώβριο. Ο δείκτης υπηρεσιών ISM που ανακοινώθηκε στην συνέχεια έδειξε ελαφρά υποχώρηση, αλλά παρέμεινε σε επίπεδα ανάπτυξης, επιτείνοντας τα κέρδη στην αμερικανική αγορά.

Όλα τα βλέμματα, βέβαια, είναι στραμμένα στην τακτική συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια. Οι επενδυτές θεωρούν βέβαιο ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα μεταβάλλει τα επίπεδα των επιτοκίων, αλλά αναμένουν με ενδιαφέρον αν ο ρυθμιστής θα σηματοδοτήσει την ανάκληση των μέτρων άπλετης ρευστότητας στην οικονομία. Οι περισσότεροι παρατηρητές θεωρούν πάντως ότι η Fed δεν θα αλλάξει φρασεολογία.

Από το επίπεδο των εταιρικών αποτελεσμάτων, οι μεγάλες ανακοινώσεις αναμένονται μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, που θα δημοσιεύσει τα στοιχεία της η Cisco Systems. Για την ώρα πάντως, η Comcast ενισχύεται 5% και η Time Warner αποκομίζει κέρδη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου.

Κέρδη αποκομίζουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 1,03% στις 5.089 μονάδες, τον DAX 1,4% στις 5.428 μονάδες, ενώ τον CAC 1,92% στις 3.653 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v