Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντολές Κομισιόν για τα ελλείμματα των "μεγάλων"

Διορία μέχρι το 2013 σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, μέχρι το 2012 στην Ιταλία και μέχρι το 2014-2015 στη Βρετανία για μείωση των ελλειμμάτων τους αναμένεται να δώσει η Κομισιόν, σύμφωνα με το Reuters.

Εντολές Κομισιόν για τα ελλείμματα των μεγάλων
Μέχρι το 2013 θα έχουν διορία η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα κάτω του 3% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης της Κομισιόν, το οποίο έχει στη διάθεσή του το Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει προθεσμία στην Ιταλία μέχρι το 2012 για τη μείωση του ελλείμματός της, ενώ για τη Βρετανία η διορία θα είναι μέχρι το 2014 - 2015.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) σήμερα και του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) αύριο Τρίτη συζητούν για τη χρονική στιγμή κατά την οποία, το αργότερο, θα αρχίσουν να ανακαλούν τα έκτακτα μέτρα στήριξης των οικονομιών.

Οι υπουργοί στο παρελθόν είχαν θέσει γενικό στόχο το 2011 ως καταληκτική ημερομηνία για όλα τα μέλη της Ε.Ε. να αρχίσουν τις βαθιές περικοπές στα ελλείμματα των προϋπολογισμών, με την προϋπόθεση ότι θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ανάπτυξης της Κομισιόν για τα επόμενα δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v