Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασε το σοκ της ανεργίας η Wall Street

Οι επενδυτές ξεπερνούν το αρχικό σοκ της εκτίναξης της ανεργίας στο 10,2% στις ΗΠΑ και «πιάνονται» από την μείωση των περικοπών θέσεων εργασίας για να επαναφέρουν θετικά πρόσημα στα χρηματιστήρια.

Οι επενδυτές ξεπερνούν το αρχικό σοκ της εκτίναξης της ανεργίας στο 10,2% στις ΗΠΑ και «πιάνονται» από την μείωση των περικοπών θέσεων εργασίας για να επαναφέρουν την Wall σε θετικά πρόσημα.

Το μεσημέρι η εκτίναξη της ανεργίας στο 10,2%, στα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών, στην Αμερική ανέτρεψε αυτόματα κάθε θετική διάθεση στα χρηματιστήρια και «έστειλε» σε κάθετη πτώση τους βασικούς δείκτες ΗΠΑ και Ευρώπης και τον χρυσό σε νέο ρεκόρ.

Στη συνέχεια ωστόσο, η εκτίναξη της ανεργίας επανέφερε την συζήτηση για πιθανό νέο πακέτο στήριξης από την κυβέρνηση, και αργά το απόγευμα τα πρόσημα έγιναν θετικά στη Νέα Υόρκη και τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,08% στις 10.012 μονάδες, ο S&P 0,08% στις 1.067 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,15% στις 2.108 μονάδες.

Εντελώς αναπάντεχα, το ποσοστό της ανεργίας εκτινάχθηκε στο 10,2% ενώ οι αναλυτές περίμεναν ποσοστό 9,9% και οι περικοπές θέσεων εργασίας, αν και λιγότερες από του προηγούμενου μήνα, ήταν μεγαλύτερες των αναμενόμενων.

Οι μετοχές που στηρίζονται στην κατανάλωση, που με τη σειρά της εξαρτάται άμεσα από τα επίπεδα απασχόλησης, υπέστησαν έντονες πιέσεις και ο τίτλος της Citigroup και της Walt Disney υποχωρούν 1% και πλέον.

Η American International Group αντιδρά με πτώση 9% στην ανακοινωση των αποτελεσμάτων της.

Η βουτιά των χρηματιστηρίων μετά την δυσοίωνη ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας τ6ων ΗΠΑ, ώθησε τους επενδυτές στο «καταφύγιο» του χρυσού, ο οποίος άγγιξε νέα επίπεδα ρεκόρ, στα 1.097,95 δολ. ανά ουγκιά στο Λονδίνο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχασαν τα πρωινά τους κέρδη αμέσως μετά την αμερικανική ανακοίνωση αλλά επανέρχονται το απόγευμα και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,5% στις 5.151 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,5%, ενώ ο CAC 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v