Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Δραματική αύξηση της ανεργίας στο 10,2%

Το ποσοστό της ανεργίας εκτινάχθηκε στο 10,2% τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο 1983. Οι θετικές τάσεις ανατράπηκαν αυτόματα σε ευρωαγορές (-1%)και futures Wall (-0,5%).
.

ΗΠΑ: Δραματική αύξηση της ανεργίας στο 10,2%
Το ποσοστό της ανεργίας εκτινάχθηκε στο 10,2% τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, πολύ παραπάνω απ'όσο περίμεναν οι αναλυτές και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο 1983.

Είναι η πρώτη φορά σε 26 χρόνια, που το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνά το "φράγμα" του 10%

Τα μισθολόγια στην αμερικανική αγορά εργασίας μειώθηκαν κατά 190.000, επίσης περισσότερο απ'όσο αναμενόταν.
 
Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα μισθολόγια θα περικοπούν κατά 175.000 εργαζόμενους και το ποσοστό της ανεργίας θα διαμορφωθεί στο 9,9%, στα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών.

Στην προηγούμενη μέτρηση, τον Σεπτέμβριο, η ανεργία κινήθηκε στο 9,8% του εργατικού δυναμικού και οι περικοπές θέσεων ανήλθαν στον αριθμό των 219.000.

Η δραματική αύξηση της ανεργίας προκάλεσε αυτόματη ανατροπή των θετικών τάσεων που επικράτησαν στα χρηματιστήρια και τις αγορές παραγώγων.

Τόσο οι ευρωαγορές όσο και τα futures της Wall εγκατέλειψαν τα κέρδη τους και γύρισαν σε έντονα πτωτικές τάσεις, οι οποίες πάντως στη συνέχεια περιορίστηκαν και αυτή την ώρα επικρατεί σταθεροποιητική εικόνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v