Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ανάπαυση" στη Wall μετά το 6ήμερο ράλι

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η Wall, καθώς οι επενδυτές κάνουν παύση μετά την αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών. Διορθωτική εικόνα σε ευρωαγορές και εμπορεύματα.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές κάνουν παύση μετά την αναρρίχηση των μετοχών στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών, χάρη στις ενδείξεις παρατεταμένων φθηνών επιτοκίων.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει ελαφρά πτώση 0,08% στις 10217 μονάδες, ο S&P 0,14% στις , 1091 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,11% στις 2.151 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών, μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, κατά τις οποίες ο δείκτης S&P 500 απεκόμισε κέρδη 5,5%.

Το ράλι τιμών κορυφώθηκε μετά τις οι δηλώσεις ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες δεν πρόκειται να ανακαλέσουν σύντομα τα προγράμματα φθηνού χρήματος, στήριξαν τις ριψοκίνδυνες επενδυτικές επιλογές.

Οι επιπτώσεις συνεχίζονται σήμερα στο δολάριο που παραμένει πιεσμένο με το ευρώ να επανακτά το επίπεδο των 1,50 δολ., αλλά τα εμπορεύματα εμφανίζουν διορθωτική εικόνα.

Θετικά αντιδρούν οι τράπεζες στις ενδείξεις από τους ευρωπαϊκούς οίκους HSBC και Barclays ότι το χειρότερο πέρασε όσον αφορά τα επισφαλή δάνεια.

Στον αντίποδα, η MBIA αντιδρά με βουτιά 13% και η Fluor με πτώση 5,7% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί από το πρωί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 5.231 μονάδες, ο DAX εμφανίζει πτώση 0,06%, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v