Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 52 εβδομάδων ο Dow Jones

Μίνι ράλι καταγράφει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τη δέσμευση των G20 να συντηρήσουν τα μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και τα deals. Κέρδη της τάξεως του 2% για τις ευρωαγορές.

Μίνι ράλι καταγράφει το αμερικανικό χρηματιστήριο και οι ευρωαγορές έκλεισαν με άνοδο κοντά στο 2%, ενώ το δολάριο συνεχίζει να διολισθαίνει, μετά την δέσμευση των G20 να συντηρήσουν τα μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και την «σιωπή» τους για το αμερικανικό νόμισμα.

O δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται σε υψηλό 52 εβδομάδων και κινείται 1,56% στις 10.179 μονάδες, ο S&P 1,63% στις 1.086 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,47% στις 2.143 μονάδες.

Οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες της Group of 20, συμφώνησαν να συντηρήσουν την παροχή φθηνού χρήματος στην αγορά, προσφέροντας στήριξη στις μετοχές και πιέζοντας το δολάριο.

Οι τιμές των αμερικανικών επιχειρήσεων που λαμβάνουν τα περισσότερα έσοδά τους από το εξωτερικό, αποκομίζουν μεγαλυτερα κέρδη σε σχέση με όσες στηρίζονται στην εγχώρια κατανάλωση, καθώς το δολάριο αποδυναμώνεται τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Ανοδο της τάξης του 2,5% περίπου εμφανίζουν οι μετοχές της General Electric, της Caterpillar και της Intel.

Η Barrick Gold ενισχύεται 3,3% καθώς ο χρυσός εκτινάσσεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ, πάνω από τα 1.100 δολ. ανά ουγκιά.

Η Las Vegas Sands εκτινάσσεται 6,4 μετά την εξασφάλιση δεσμεύσεων χρηματοδότησης για επανεκκίνηση έργου καζίνο στο Μακάου.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Lexmark International υποχωρεί 4,7% εξαιτίας υποβάθμισης από την Goldman Sachs.

Η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων τονώνει περαιτέρω το ενδιαφέρον στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η Kraft Foods (+1%) κατέθεσε τελική πρόταση, αν και όχι βελτιωμένη, για την Cadbury.

Η μετοχή της General Electric κερδίζει 2,8% μετά την φήμη ότι η εταιρία και η Comcast συμφώνησαν για την αποτίμηση της κοινοπραξίας NBC Universal με Comcast στα 30 δισ. δολ..

Θετική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ειδικά μετά την ανακοίνωση της αύξησης 2,7% στην γερμανική βιομηχανική παραγωγή.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,75%, ο DAX 2,41% υψηλότερα, ενώ ο CAC με κέρδη 2,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v