Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία: Τον Ιανουάριο λειτουργεί η "bad bank"

Η "bad bank" της Ιρλανδίας, μεγέθους 54 δισ. ευρώ, θεσμοθετείται και θα αρχίσει να απορροφά τα μεγάλα δάνεια εμπορικής πίστης από τις τράπεζες τον Ιανουάριο.

Ιρλανδία: Τον Ιανουάριο λειτουργεί η bad bank
Η "bad bank" της Ιρλανδίας, η μεγέθους 54 δισ. ευρώ τράπεζα που θα συγκεντρώσει τις μεγάλες επισφάλειες των τραπεζών του έθνους, θεσμοθετείται και θα αρχίσει να απορροφά τα μεγάλα δάνεια εμπορικής πίστης από τις τράπεζες τον Ιανουάριο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Brian Lenihan.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε την νομοθεσία δημιουργίας της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης ενεργητικών ΝΑΜΑ και απέστειλε το νόμο στον Πρόεδρο της χώρας, ο οποίος αναμένεται να δώσει τησν έγκρισή του την επόμενη εβδομάδα.

Οι τράπεζες της χώρας θα πρέπει μέχρι τα τέλη 2009 να επιβεβαιώσουν εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη ΝΑΜΑ και στη συνέχεια «να αρχίσουν να μεταφέρουν τα μεγάλα δάνειά τους από τον Ιανουάριο και μετά,» δήλωσε ο υπουργός.

Η ΝΑΜΑ πρέπει να εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ήδη προτρέπει το Δουβλίνο να εισάγει γρήγορα το πρόγραμμα και είναι ενημερωμένη για την διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v