Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φρένο" στο ανοδικό σερί για τον Dow

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου κάτω των 77 δολαρίων σε συνδυασμό με τη διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος τον Οκτώβριο τερμάτισαν το ανοδικό σερί 6 συνεδριάσεων του Dow. Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές.

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου κάτω των 77 δολαρίων σε συνδυασμό με τη διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος τον Οκτώβριο τερμάτισαν το ανοδικό σερί 6 συνεδριάσεων του Dow.

Έλαβε τέλος το ανοδικό σερί έξι διαδοχικών συνεδριάσεων του Dow με τον δείκτη να κερδίζει συνολικά κοντά 5,3% καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μερική ρευστοποίηση των κερδών των τελευταίων ημερών.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Dow κινήθηκε σε νέο υψηλό 13 μηνών μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, ωστόσο η απουσία σημαντικών μακροοικονομικών ειδήσεων σε συνδυασμό με τον προβληματισμό αναλυτών -επενδυτών για την πορεία της πραγματική οικονομίας, πίεσαν τους δείκτες χαμηλότερα.

Συγκεκριμένα σημαντικές πιέσεις ασκήθηκαν στους ενεργειακούς, χρηματοοικονομικούς και τεχνολογικούς τίτλους.

Αναλυτικά, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης η μετοχή της JP Morgan υποχωρεί 1,2%, της Bank of America 2,1%, της Chevron 1,1% και της Citigroup 2%.

Σημαντική επιχειρηματική εξέλιξη αποτελεί η εξαγορά της 3Com (+30%) από την Hewlett- Packard της οποίας η μετοχή κερδίζει σχεδόν 1% σε αντίθεση με τον κύριο ανταγωνιστή της, τη Cisco που σημειώνει απώλειες 2,3%.

Παράλληλα η εταιρία Wal- Mart ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ωστόσο η διοίκηση προέβλεψε μείωση της κερδοφορίας στο τρέχον τρίμηνο.

Περιορισμένος και ο όγκος συναλλαγών στην Wall αν και άλλαξαν χέρια 2,7 δισ. μετοχές.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε στις 502.000 αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν οι αιτήσεις ανεργίας να ανέλθουν στις 510.000.

Παράλληλα και η αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο- στα 176 δισ. δολάρια- ενέτεινε τις πιέσεις στους δείκτες της Wall.

Πτώση 3% για το πετρέλαιο μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 76,85 δολ./βαρέλι.

Το δικαίωμα της υποχώρησε 2% στα 25,35 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε πτώση 2,7% στα 7,31 δολάρια. Απώλειες 3,7% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,30 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,91% στις 10.197,47 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,03% στις 1087,24 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,83% στις 2.149,02 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,2%, ο DAX με πτώση 0,08% στις 5.663 μονάδες, ο CAC 0,17% στις 3.808 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v