Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall και μετά το Bernanke

Κερδοφόρο πορεία διατηρεί η Wall, καθώς ο Β. Βernanke δηλώνει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε μηδενικά επίπεδα «για παρατεταμένη περίοδο» τονίζοντας παράλληλα ότι η FED στηρίζει το δολάριο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Κερδοφόρο πορεία διατηρούν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς ο επικεφαλής της Fed δηλώνει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε μηδενικά επίπεδα «για παρατεταμένη περίοδο.»

Οι ανοδικές τάσεις επικρατούν από το πρωί στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς η συνεχιζόμενη πτώση του δολαρίου ωθεί ακόμη υψηλότερα μετοχές και εμπορεύματα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,09% στις 10381 μονάδες, ο S&P 1,35% στις 1.108 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,27% στις 2.195 μονάδες.

Η ομιλία του διοικητή της Federal Reserve, το απόγευμα αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πρόκειται για την πρώτη ομιλία του Ben Bernanke μετά την απόφαση της Fed την περασμένη εβδομάδα να μην δώσει καμία ένδειξη για αύξηση των επιτοκίων και να παραδεχτεί ότι τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια συμβάλλουν στην αδυναμία του δολαρίου. 

Ο επικεφαλής της FED δήλωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως τα επιτόκια θα παραμείνουν σε μηδενικά επίπεδα «για παρατεταμένη περίοδο» τονίζοντας παράλληλα ότι η FED στηρίζει το δολάριο.

Οι διεθνείς αγορές κινήθηκαν από το πρωί σε υψηλότερα επίπεδα, χάρη στις ευοίωνες στατιστικές ανακοινώσεις, με την αύξηση 4,8% στο ιαπωνικό ΑΕΠ και την αύξηση 1,4% στις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών, με «ράλι» 2% για τον γερμανικό δείκτη DAX ενώ ο παγκόσμιος δείκτης MSCI αναρριχήθηκε το απόγευμα στα υψηλότερα επίπεδα του 2009. Ράλι καταγράφουν ο χρυσός, το πετρέλαιο και άλλα εμπορεύματα.

Στην αμερικανική οικονομία ανακοινώθηκε επίσης υποχώρηση του κρίσιμου βιομηχανικού δείκτη Empire, η οποία συγκράτησε τις ανοδικές τάσεις στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v