Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένα εκατ. δολ. για 200 "σουβενίρ" του B. Madoff

Περίπου 200 αντικείμενα που ανήκαν στον Bernard Madoff και την σύζυγό του Ruth, βγήκαν σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ένα εκατ. δολ. για 200 σουβενίρ του B. Madoff
Μπορεί να είναι «ψιλά» σε σύγκριση με τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν μέσα από την πυραμίδα των 65 δισ. δολ. του Bernard Madoff, αλλά είναι «κάτι» για τα θύματα του μεγαλο-απατεώνα, που παίρνουν λίγη αποζημίωση στο χέρι.

Περίπου 200 αντικείμενα που ανήκαν στον κ. Madoff και την σύζυγό του Ruth, βγήκαν σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη από την αμερικανική κυβέρνηση.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν για την αποζημίωση των θυμάτων του κ. Madoff, ο οποίος εκτίει ποινή 150 ετών σε φυλακές των ΗΠΑ.

Από την δημοπρασία συγκεντρώθηκαν περίπου 1 εκατ. δολάρια, μέγεθος διπλάσιο από το προσδοκώμενο, καθώς τα περισσότερα εκθέματα πωλήθηκαν ακριβότερα από την τιμή καταλόγου.

Το μπουφάν New York Mets του μεγαλο-απατεώνα επενδυτή πωλήθηκε προς 14.500 δολάρια.

Η μεγαλύτερη υπεραξία πληρώθηκε για τα διαμαντένια σκουλαρίκια της κας Madoff, τα οποία πωλήθηκαν προς 70 χιλ. δολάρια από 14-10 χιλ. που αναμενόταν. Μια ξύλινη διακοσμητική πάπια που αποτιμήθηκε στα 50-60 δολ., πωλήθηκε προς 4.750 δολ. ενά επτά πλαστικά ρολόγια Swatch πωλήθηκαν προς 850 δολ.

Το πιο ακριβό αντικείμενο του καταλόγου ήταν το χρυσό Rolex Monoblocco 18 καρατίων του επενδυτή, που δόθηκε για 65.000 δολάρια, χαμηλότερα από την εκτίμηση των 75-85 χιλ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v