Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kέρδη 1% στη Wall περιμένοντας τον B. Bernanke

Κέρδη αποκομίζουν Wall και εμπορεύματα, μετά τις ευοίωνες στατιστικές ανακοινώσεις ανά τον πλανήτη, που πιέζουν το δολάριο ακόμη χαμηλότερα. Μεγάλο ενδιαφέρον για την ομιλία Bernanke. Υψηλά 13 μηνών για ευρωαγορές.

Κέρδη αποκομίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια και τα εμπορεύματα καταγράφουν ράλι, μετά τις ευοίωνες στατιστικές ανακοινώσεις ανά τον πλανήτη, που πιέζουν το δολάριο ακόμη χαμηλότερα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,04% στις 10377 μονάδες, ο S&P 1,35% στις 1.108 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,18% στις 2.193 μονάδες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του διοικητή της Federal Reserve, το απόγευμα.

Προκειται για την πρώτη ομιλία του Ben Bernanke μετά την απόφαση της Fed την περασμένη εβδομάδα να μην δώσει καμία ένδειξη για αύξηση των επιτοκίων και να παραδεχτεί ότι τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια συμβάλλουν στην αδυναμία του δολαρίου.

Οι διεθνείς αγορές κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, χάρη στις ευοίωνες στατιστικές ανακοινώσεις, με την αύξηση 4,8% στο ιαπωνικό ΑΕΠ και την αύξηση 1,4% στις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ.

Στην αμερικανική οικονομία ανακοινώθηκε επίσης υποχώρηση του κρίσιμου βιομηχανικού δείκτη Empire, η οποία συγκράτησε τις ανοδικές τάσεις στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Ράλι καταγράφουν ο χρυσός, το πετρέλαιο και άλλα εμπορεύματα, καθώς το δολάριο πιέζεται σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Οι ευρωαγορές κινούνται σε υψηλά 13 μηνών με το δείκτη FTSE να κερδίζει 1,3%, το DAX 1,17% και τον CAC να ενισχύεται 0,95%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v