Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχυρώνει τα υψηλά 13 μηνών η Wall Street

Ηπια αρνητικά πρόσημα επικρατούν στη Wall Street, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Home Depot και η δυσοίωνη βιομηχανική παραγωγή επικρατούν της -καλής για τα επιτόκια- διαμόρφωσης των τιμών παραγωγού.

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα δ΄τριμήνου από την Home Depot και τα δυσοίωνα μεγέθη βιομηχανικής παραγωγής επανέφεραν τις αμφιβολίες για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης μεταξύ των επενδυτών.

Πάντως η πτώση είναι πολύ περιορισμένη, χάρη στην αναιμική αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού, που «βοηθά» την Federal Reserve στην διατήρηση σταθερών επιτοκίων.

Ετσι,η αγορά παραμένει πολύ κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών που κατέκτησαν χθες και οι βασικοί δείκτες συντηρούν κρίσιμα επίπεδα στήριξής τους.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,05% στις 10.402 μονάδες, ο S&P 0,27% στις 1.106 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,15% στις 2.194 μονάδες. Η Home Depot σημειώνει πτώση 3,8%.

Η Bank of America κινείται με απώλειες 1,01%, η Alcoa 0,22% ενώ στον αντίποδα η Microsoft κερδίζει 1,1%.

Αρνητικά επιδρά στην επενδυτική ψυχολογία η προειδοποίηση της αναλύτριας Meredith Whitney ότι «ποτέ δεν ήμουν τόσο απαισιοδοξη τον τελευταίο χρόνο» και ότι «αποκλείεται το τραπεζικό σύστημα να έχει επαρκή κεφαλαιοποίηση.»

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν χαμηλότερα, ακολουθώντας τις ασιατικές αγορές στα «κόκκινα», καθώς τα εμπορεύματα σημείωσαν διορθωτική πτωτική κίνηση και το δολάριο ενισχύθηκε.

Και έκλεισαν χαμηλότερα, με τον FTSE να υποχωρεί 0,7%, τον DAX 0,45%, ενώ τον CAC 0,88%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v