Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιβηρική εταιρία καλλιεργεί σιτηρά για Σ. Αραβία

Επιχείρηση σιτηρών της Σιβηρίας διεξάγει συνομιλίες για την καλλιέργεια σταριού «εκ μέρους» της Σ. Αραβίας. Προσβλέπει επίσης σε συνεργασία με το Ιράν, το Ιράκ και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Σιβηρική εταιρία καλλιεργεί σιτηρά για Σ. Αραβία
Επιχείρηση σιτηρών της Σιβηρίας διεξάγει συνομιλίες με την Σαουδική Αραβία για την δημιουργία κοινοπραξίας, η οποία θα καλλιεργεί στάρι και θα το αποστέλλει στο βασίλειο της ερήμου.

Πρόκειται για μια ακόμη τρατηγική κίνηση από μέρους μεγάλου εισαγωγέα σιτηρών ώστε να αξιοποιήσει την άπλετη ρωσική καλλιεργήσιμη γη.

Η Siberian Agrarian Holding Co., ιδιωτική εταιρία που κατέχει αρώσιμη γη στη Ρωσία τετραπλάσια σε έκταση από το Χονγκ Κονγκ, σκοπεύει επίσης να πωλεί σιτηρά στο Ιράν, το Ιράκ και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ηδη, πωλεί σιτηρά στην Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσε, και στόχος της είναι να πενταπλασιάσει τις εξαγωγές στην νησιωτική ασιατική χώρα.

Η Σ. Αραβία, όπως και άλλες μεγάλες οικονομίες που έχουν ανάγκη εισαγωγές σίτου, διεξάγουν «αγώνα» αναζήτησης καλλιεργειών ανά τον πλανήτη, προκειμένου να διασφαλίσουν την επάρκεια τροφίμων.

Η σιβηρική εταιρία προγραμματίζει αρχικές δημόσιες εγγραφές για μετά το φθινόπωρο 2010 και ενδέχεται να συμμετάσχει στο έργο κατασκευής του πρώτου ρωσικού λιμένα εξαγωγής σιτηρών στον Ειρηνικό Ωκεανό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v