Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικοδομές και πληθωρισμός "βαραίνουν" την Wall

Τα απογοητευτικά μεγέθη από τις οικοδομές και τον πληθωρισμό ασκούν πιέσεις στην Wall Street και ανατρέπουν την θετική εικόνα που επικρατούσε μέχρι το μεσημέρι, χάρη στην στήριξη των εμπορευμάτων.

Η αναπάντεχη μεγάλη πτώση στις ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών και τις εκδόσεις οικοδομικών αδειών, μαζί με τις ενδείξεις αύξησης του πληθωρισμού, ασκούν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο και ανατρέπουν τα θετικά πρόσημα που επικράτησαν μέχρι το μεσημέρι στις διεθνείς αγορές και τα παράγωγα της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,29% στις 10.406 μονάδες, ο S&P 0,16% στις 1.108 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,41% στις 2.194 μονάδες.

Στήριξη εξακολουθούν να προσφέρουν οι κλάδοι εμπορευμάτων, που συνεχίζουν να ενισχύονται κατόπιν και της περαιτέρω αποδυνάμωσης του δολαρίου.

Στις πιέσεις συμβάλλει και ο τεχνολογικός κλάδος, που αντιδρά αρνητικά στα απογοητευτικά αποτελέσματα δ΄τριμήνου της Autodesk.

Οι κατασκευές νέων κατοικιών ήταν οι λιγότερες σε έξι μήνες και εμφάνισαν κάθετη πτώση 10%. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,3% τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ.

Τα διεθνή χρηματιστηρια κινούνται αυτή την περίοδο στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών, αντλώντας στήριξη από την προοπτική διατήρησης των επιτοκίων σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο οι αμφιβολίες για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης προκαλούν εύκολα προσκόμματα στην ανοδική πορεία.

Το ενδιαφέρον των Ferrero και Hershey για την Cadbury «γλυκαίνει» την επενδυτική ψυχολογία στην Ευρώπη και ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 0,16%, ο DAX 0,42%, ενώ ο CAC 0,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v