Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Mark Mobius "αγοράζει" BRICs

Άνοδο της τάξης του 30-40% εκτιμά ο Mark Mobius ότι ενδέχεται να καταγράψουν οι μετοχές σε Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα τα επόμενα 3-4 χρόνια, δηλώνοντας ότι η εταιρία του αυξάνει τη συμμετοχή της στις αγορές αυτές.

Ο Mark Mobius αγοράζει BRICs
Άνοδο της τάξης του 30% - 40% εκτιμά ο κ. Mark Mobius ότι ενδέχεται να καταγράψουν οι μετοχές στις χώρες Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα τα επόμενα τρία - τέσσερα χρόνια, καθώς η υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη και τα χαμηλότερα κρατικά χρέη δίνουν ώθηση στα εταιρικά κέρδη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Mobius δήλωσε ότι αυξάνει τη συμμετοχή του σε όλες τις αναδυόμενες αγορές, με ιδιαίτερη έμφαση στις τέσσερις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες χώρες, γνωστές ως BRICs.

"Οι χώρες BRIC βρίσκονται στην κορυφή" των αγαπημένων μας holdings, δήλωσε ο κ. Mobius, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη. "Μπορείτε να δείτε ότι οι χώρες BRIC εμφανίζουν τις καλύτερες επιδόσεις".

Αν και μια ξαφνική βίαιη διόρθωση είναι πιθανή σε μια bull market, οι επενδυτές θα πρέπει "να είναι έτοιμοι να αγοράσουν", τόνισε ο κ. Mobius.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οικονομίες των αναπτυσσόμενων αγορών, στο σύνολό τους, μπορεί να αποφύγουν την ύφεση φέτος, με μηδενική μεταβολή του ΑΕΠ, ενώ συνολικά η οικονομία στις ανεπτυγμένες χώρες το 2009 θα συρρικνωθεί κατά 4%.

Οι μεγαλύτεροι κλάδοι ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές είναι τα καταναλωτικά προϊόντα και τα εμπορεύματα, με την Κίνα και τη Βραζιλία να προσφέρουν τις φθηνότερες μετοχές παγκοσμίως, σημείωσε ο κ. Mobius.

Όπως επισήμανε, η Templeton Asset Management, της οποίας ο ίδιος είναι πρόεδρος, έχει επενδύσει περίπου 2 δισ. δολάρια στις οικονομίες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v