Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Ε.-Ρωσία: Συνομιλίες για ΠΟΕ, ενέργεια, κλίμα

Η Ρωσία θέλει να ενταχθεί στον ΠΟΕ αυτόνομα αλλά θα συγχρονίσει την είσοδο με το Καζακστάν και την Λευκορωσία, δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος, στην διάρκεια της συνόδου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ε.Ε.-Ρωσία: Συνομιλίες για ΠΟΕ, ενέργεια, κλίμα
Η Ρωσία θέλει να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου αυτόνομα αλλά θα συγχρονίσει την είσοδό της με το Καζακστάν και την Λευκορωσία, τους εταίρους της στην τελωνειακή ένωση, δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος.

Ο Ρώσος πρόξενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε τις παραπάνω διευκρινήσεις κατά την διάρκεια εμπορικών συνομιλιών με την Ε.Ε., προκειμένου να λυσει την σύγχυση που είχε προκαλέσει ο πρωθυπουργός Vladimir Putin τον Ιούνιο, όταν δήλωσε ότι η Ρωσία θα ενταχθεί μόνο ως μέλος της τελωνειακής ένωσης, μια πρωτοφανής κίνηση για τον ΠΟΕ.

«Τα μέλη τους τελωνειακής ένωσης θέλουν να συμμετάσχουν στον ΠΟΕ ως ξεχωριστές οντότητες, αλλά συγχρονισμένα και με κοινές θέσεις,» τόνισε ο Ρώσος πρόξενος.

Η εν λόγω ανακοίνωση είναι η μέχρι στιγμής σπουδαιότερη που προκύπτει από την σύνοδο Ε.Ε.-Ρωσίας η οποία διεξάγεται στην Στοκχόλμη, την τρέχουσα έδρα της προεδρίας της Ε.Ε.

Στην σύνοδο, η Ε.Ε. άσκησε πιέσεις στην Ρωσία να αυξήσει τις προσπάθειες καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και συζητήθηκε το ζήτημα της ρωσικής παροχής ενέργειας στην κοινότητα, που θα μπορούσαν να απειληθούν εξαιτίας διαμάχης της Ρωσίας με την Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v