Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall λόγω ακινήτων, τεχνολογίας

Η «βουτιά» 10% στις κατασκευές νέων κατοικιών, σε συνδυασμό με τις ενδείξεις αύξησης του πληθωρισμού, ασκούν πιέσεις στη Wall. Πτώση στις ευρωαγορές.

Η «βουτιά» 10% στις κατασκευές νέων κατοικιών, σε συνδυασμό με τις ενδείξεις αύξησης του πληθωρισμού και τις πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, ασκούν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 10.396 μονάδες, ο S&P 0,3% στις 1.107 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,74% στις 2.187 μονάδες.

Στις πιέσεις συμβάλλει και ο τεχνολογικός κλάδος, που αντιδρά αρνητικά στα απογοητευτικά αποτελέσματα δ΄τριμήνου της Autodesk (-11,3%) και της Sealesforce (-3,6%).

Οι κατασκευές νέων κατοικιών ήταν οι λιγότερες σε έξι μήνες και εμφάνισαν κάθετη πτώση 10%. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,3% τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ.

Στήριξη προσφέρουν οι κλάδοι εμπορευμάτων, που συνεχίζουν να ενισχύονται κατόπιν και της περαιτέρω αποδυνάμωσης του δολαρίου.

Τα διεθνή χρηματιστηρια κινήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών, αντλώντας στήριξη από την προοπτική διατήρησης των επιτοκίων σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Ωστόσο οι αμφιβολίες για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης προκαλούν ανά διαστήματα προσκόμματα στην ανοδική πορεία.

Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον των Ferrero και Hershey για την Cadbury «γλύκανε» την επενδυτική ψυχολογία στην Ευρώπη και δημιούργησε ανοδικές τάσεις το πρωί.

Μετά ωστόσο τα δυσμενή στατιστικά από τις ΗΠΑ, οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν και ο FTSE έκλεισε με πτώση 0,07% στις 5.342 μονάδες, ο DAΧ 0,16% στις 5.787 μονάδες, ο CAC 0,9% στις 3.828 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v