Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρεία πτώση στη Wall Street

Εντονες πιέσεις στις μετοχές τεχνολογίας και πρώτων υλών επικρατούν στην Wall Street, προκαλώντας ευρεία υποχώρηση άνω του 1% στους βασικούς δείκτες. Σημαντική πτώση στο κλείσιμο των ευρωαγορών.

Εντονες πιέσεις στις μετοχές τεχνολογίας και πρώτων υλών επικρατούν στην Wall Street, προκαλώντας ευρεία υποχώρηση στους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,54% στις 10.266 μονάδες, ο S&P 1,83% στις 1.089 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,1% στις 2.144 μονάδες.

Η Bank of America Merrill Lynch «καταδίκασε» τον τεχνολογικό κλάδο στη σημερινή συνεδρίαση, όταν υποβάθμισε οκτώ εταιρίες ημιαγωγών, μεταξύ των οποίων Intel (-5,5%) και την Texas Instruments.

Απώλειες της τάξης του 2% εμφανίζει και ο κλάδος ενέργειας, καθώς η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί, αντιδρώντας στην ανάκαμψη του δολαρίου και τις ανησυχίες για την μελλοντική ζήτηση του μαύρου χρυσού.

Η στατιστική εικόνα της ημέρας δεν διευκόλυνε την κατάσταση, καθώς τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν ήταν από ανεκτά έως δυσμενή.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι 505 χιλιάδες νέοι άνεργοι εκαναν αίτηση επιδόματος την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, ενώ ο σύνθετος οικονομικός δείκτης Οκτωβρίου αυξήθηκε λιγότερο απ’όσο αναμενόταν. Ο βιομηχανικός δείκτης Philly Fed ενισχύθηκε ικανοποιητικά.

Από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, η Sears Holdings ενισχύεται 4% καθώς οι τριμηνιαίες ζημίες των 127 εκατ. δολ. που ανακοίνωσε ήταν λιγότερες των αναμενόμενων ενώ Gap και Dell ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Πτωτικά έκλεισαν οι περισσότερες αγορές της Ασίας, ενώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν πτώση, που επιταχύνθηκε μετά την δριμεία πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,51%, ο DAX 1,48%, ενώ ο CAC με απώλειες 1,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v