Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall -Τεχνολογικές πιέσεις λόγω Dell

Μια γενικότερη αίσθηση ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία και η τάση των επενδυτών να κλειδώνουν κέρδη καθώς μπαίνουμε στην λήξη έτους, ασκούν πιέσεις στα χρηματιστήρια και στηρίζουν το δολάριο.

Μια γενικότερη αίσθηση ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία και η τάση των επενδυτών να κλειδώσουν κέρδη καθώς μπαίνουμε στην περίοδο λήξης έτους, ασκούν πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια και στηρίζουν σε ανάκαμψη το δολάριο.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Dell επιδεινώνουν επιπλέον την επενδυτική ψυχολογία στις ΗΠΑ και ασκούν περαιτέρω πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, που έχει υποστεί ιδιαίτερα πλήγματα αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,18% στις 10.314 μονάδες, ο S&P 0,29% στις 1.091 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,51% στις 2.145 μονάδες.

Η μετοχή της Dell υποχωρεί 6% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 54%.

Ο τίτλος της κατασκευαστικής D.R. Horton διολισθαίνει 2% εξαιτίας χειρότερων των αναμενόμενων ζημιών τριμήνου.

Η Gap κινείται σταθεροποιητικά, ενώ ανακοίνωσε αύξηση κερδών 25%.

Οι τραπεζικές πιέσεις ώθησαν χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ειδικά μετά την πρόταση αναδιοργάνωσης του χρέους των ουκρανικών σιδηροδρόμων στον απόηχο της αδυναμία τους να αποπληρώσουν τμήμα χρέους την περασμένη εβδομάδα.

Η δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη, Jean-Claude Trichet, ότι η ΕΚΤ θα αποσύρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα ρευστότητας που έχει «ρίξει» στην οικονομία, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα πυροδοτηθεί πληθωρισμός, κλιμάκωσε το μεσημέρι τις πιέσεις.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,42%, ο DAX 0,76%, ενώ ο CAC 0,83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v