Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EKT: Αυξάνει προϋποθέσεις για τιτλοποιήσεις

Τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα δέχεται τιτλοποιήσεις από τις τράπεζες ως εχέγγυα για παροχή ρευστότητας ενισχύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

EKT: Αυξάνει προϋποθέσεις για τιτλοποιήσεις
Τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα δέχεται τιτλοποιήσεις από τις τράπεζες ως εχέγγυα για παροχή ρευστότητας ενισχύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, από το Μάρτιο του 2010, οι νέες τιτλοποιήσεις θα πρέπει να υποστηρίζονται από τουλάχιστον δυο ξεχωριστές αξιολογήσεις για τα νεοεκδιδόμενα ομόλογα, για να γίνουν αποδεκτές ως εχέγγυα. 

"Το ευρωσύστημα θα απαιτεί τουλάχιστον δυο αξιολογήσεις από ανεξάρτητους οίκους αξιολόγησης για όλες τις τιτλοποιήσεις που εκδίδονται από την 1η Μαρτίου του 2010" αναφέρεται σχετικά. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ευρωσύστμα θα εφαρμόσει τον κανόνα "second best", κάτι που σημαίνει ότι όχι μόνο η καλύτερη αλλά και η δεύτερη καλύτερη διαθέσιμη αξιολόγηση των τίτλων θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τα minimum πρότυπα που εφαρμόζει η ΕΚΤ στις τιτλοποιήσεις. 

Έως τώρα, η ΕΚΤ απαιτούσε μόνο μια αξιολόγηση ΑΑΑ. Από το Μάρτιο του 2010 θα απαιτούνται δυο αξιολογήσεις ΑΑΑ για τις νέες τιτλοποιήσεις και από το Μάρτιο του 2011, όλες οι τιτλοποιήσεις θα πρέπει να έχουν δυο αξιολογήσεις ΑΑΑ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που εκδόθηκαν πριν την καθιέρωση των νέων κανόνων. 
     

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v