Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall λόγω τεχνολογίας-κατασκευών

Οι πιέσεις στους κλάδους τεχνολογίας και κατασκευαστικών μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα Dell και D.R. Horton, πιέζουν ακόμη χαμηλότερα την Wall Street. Με τραπεζικές πιέσεις έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Οι πιέσεις στον τεχνολογικό και τραπεζικό κλάδο, σε συνδυασμό με την ευρύτερη ανησυχία για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας, ωθούν χαμηλότερα για μια ακόμη συνεδρίαση την Wall Street.

Η τάση των επενδυτών να κλειδώσουν κέρδη καθώς μπαίνουμε στην περίοδο λήξης έτους, επιτείνει τις πιέσεις και ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,41% στις 10.290 μονάδες, ο S&P 0,56% στις 1.088 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,83% στις 2.138 μονάδες.

Η δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης Jean Claude Trichet, για επικείμενη έναρξη ανάκλησης των έκτακτων μέτρων ρευστότητας από τις τράπεζες, άσκησε ιδιαίτερες πιέσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Dell επιδεινώνουν επιπλέον την επενδυτική ψυχολογία στις ΗΠΑ και ασκούν περαιτέρω πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, που έχει υποστεί ιδιαίτερα πλήγματα αυτή την εβδομάδα.

Η μετοχή της Dell υποχωρεί 9% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 54%.

Ο τίτλος της κατασκευαστικής D.R. Horton διολισθαίνει 13% εξαιτίας χειρότερων των αναμενόμενων ζημιών τριμήνου.

Η Gap κινείται σταθεροποιητικά, ενώ ανακοίνωσε αύξηση κερδών 25%.

Οι τραπεζικές πιέσεις ώθησαν χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,31% στις 5.251 μονάδες, ο DAX 0,68% στις 5.663 μονάδες, ενώ ο CAC 0,82% στις 3.729 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v