Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έφοδοι για 200 στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών της Γερμανίας και της Uefa βρίσκονται 200 ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί αγώνες, που ερευνώνται καθώς αποκαλύπτεται το μεγαλυτερο κύκλωμα «στημένων παιχνιδιών.»

Έφοδοι για 200 στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια
Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών της Γερμανίας και της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ένωσης Uefa βρίσκονται 200 ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί αγώνες, λόγω υποψιών για «στημένα παιχνίδια.»

Τουλάχιστον τρία από τα παιχνίδια που ερευνώνται πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Champions League ενώ 12 επιπλέον στο πλαίσιο του Uefa. Ο εκπρόσωπος της Uefa, Peter Limacher, δήλωσε ότι πρόκειται για το χειρότερο σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών στην Ευρώπη.

Η αστυνομία πραγματοποίησε 50 αιφνιδιαστικές έρευνες στη Γερμανία, την Αγγλία, την Ελβετία και την Αυστρία και προχώρησε σε 17 συλλήψεις και κατασχέσεις ρευστού και περιουσιακών στοιχείων, συνολικού ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Τα ματς που ερευνώνται είχαν διεξαχθεί σε Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Κροατία, Σλοβενία, Τουρκία, Ουγγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Αυστρία.

Οι εισαγγελικές αρχές πιστεύουν ότι κύκλωμα εγκληματιών δωροδοκούσαν παίκτες, προπονητές, διαιτητές και αξιωματούχους για να «πουλάνε» παιχνίδια και στη συνέχεια έβγαζαν χρήμα από στοιχήματα πάνω στα αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v