Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσημα σχόλια για επιτόκια εκτινάσσουν τη Wall

Εύρωστη άνοδο παρουσιάζει η Wall, μετά τα σχόλια αξιωματούχου της Fed, που καθησύχασαν τους επενδυτές ότι καθυστερεί η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. Αθροιστική στήριξη από την αγορά ακινήτων, κέρδη ευρωαγορών 2,5%.

Εύρωστη άνοδο παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τα σχόλια κορυφαίου στελεχους της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, που διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει από την ύφεση.

Η αύξηση 10% στις μεταπωλήσεις κατοικιών, αισθητά μεγαλύτερη της αναμενόμενης, επέτεινε την άνοδο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,61% στις 10.484 μονάδες, ο S&P 1,79% στις 1.110 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,87% στις 2.186 μονάδες.

Ο James Bullard, διοικητής της Fed του Σεν Λούις, δήλωσε ότι η Federal Reserve θα πρέπει να κρατήσει ενεργό το πρόγραμμα αγοράς χρεογράφων με αντίκρισμα στεγαστικά δάνεια και μετά το α΄τρίμηνο 2010, που έχει προγραμματιστεί να λήξουν.

Κατά τους αναλυτές, οι δηλώσεις του μεταφράζονται ως ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Fed δεν σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια για αρκετό διάστημα.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν κάθετη πτώση στο δολάριο, που υποχωρεί 0,8% και σημαντική στήριξη στα εμπορεύματα, με τον χρυσό να ενισχύεται πάνω από τα 1.160 δολάρια.

Σε εταιρικό επίπεδο, η μετοχή της Hewlett-Packard ενισχύεται 1,5% εν αναμονή της ανακοίνωσης τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, που θα δημοσιοποιηθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η Tyson Foods αντιδρά με άνοδο 2% σχεδόν στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων καλύτερων των αναμενόμενων.

Η Ciena Corp. διολισθαίνει 5% μετά την απόφαση εξαγοράς του οπτικού δικτύου της Nortel Networks.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται θετικά από το πρωί, αλλά η εκτίναξη της Wall Street επιτείνει τα κέρδη και αυτή την ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurofirst 300 ενισχύεται περί το 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v