Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft-News Corp. μελετούν συμφωνία διαδικτύου

Η Microsoft διεξήγαγε συνομιλίες με την News Corp για συνεργασία τους, που θα περιλαμβάνει την συμφωνία να πληρωθεί η News Corp για να αποσύρει τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της από την Google.

Microsoft-News Corp. μελετούν συμφωνία διαδικτύου
Η Microsoft διεξήγαγε συνομιλίες με την News Corp για πιθανή συνεργασία τους, που θα περιλαμβάνει την συμφωνία να λάβει η News Corp χρήματα για να «κατεβάσει» τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της από την Google, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Η News Corp, που κατέχει κορυφαίες εφημερίδες και έντυπα, μεταξύ των οποίων η Wall Street Journal και η Sun, ήταν εκείνη που ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της News Corp, ο Rupert Murdoch, έχει δηλώσει ότι θέλει να χρεώσει τον αναγνώστη που θέλει να έχει πρόσβαση στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του ομίλου.

Κι άλλοι εκδοτικοί οίκοι, όπως οι New York Times, επίσης αναζητούν μεθόδους για να επιβάλλουν χρέωση στις online ειδήσεις.

Η Microsoft έχει μιλήσει και με άλλους online εκδότες για την προοπτική ανάκλησης των sites τους από την Google, σύμφωνα με τους Financial Times, που είναι η πρώτη εφημερίδα που δημοσίευσε την είδηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v