Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο CEO της JPMorgan διάδοχος του Timothy Geithner;

Αρκετοί παράγοντες της οικονομικής ζωής των ΗΠΑ θεωρούν τον CEO της JPMorgan, Jamie Dimon, πιθανό διάδοχο του υπουργού Οικονομικών, Timothy Geithner.

Ο CEO της JPMorgan διάδοχος του Timothy Geithner;
Αρκετοί παράγοντες της οικονομικής ζωής των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρούν τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase & Co, τον Jamie Dimon  (ελληνικής καταγωγής) , πιθανό διάδοχο του υπουργού Οικονομικών, Timothy Geithner, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

Ο κ. Dimon «θα ήθελε πολύ να υπηρετήσει την χώρα του,» αναφέρει η εφημερίδα, παραθέτοντας άτομα που θεωρείται ότι γνωρίζουν τον τρόπο που σκέπτεται. Η JPMorgan δεν έχει σχολιάσει τις φήμες.

Ο κ. Geithner υπέστη «ανάκριση» την περασμένη εβδομάδα στο Κογκρέσο, όσον αφορά τον ρόλο του στην διάσωση της American International Group το 2008, όταν ήταν διοικητής της Federal Reserve Bank Νέας Υόρκης.

Μάλιστα, ένας ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να παραιτηθεί και παρατηρητές αναφέρουν ότι είναι μια "πρόταση" που ο Τ. Geithner θα ακούει όλο και πιο συχνά, ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας την επόμενη χρονιά.

Αν και οι Δημοκρατικοί σε γενικές γραμμές υπερασπίζονται το πώς χειρίστηκε ο υπουργός την κρίση και τα πακέτα διάσωσης, ορισμένοι αρχίζουν να κατηγορούν την κυβέρνηση του Β. Obama για τους χειρισμούς στην πραγματική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v