Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει στο "πράσινο" η Wall Street

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να ηγείται της ανόδου. Παραμένουν ωστόσο οι ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα του "πακέτου". Κέρδη στις ευρωαγορές.

 Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να ηγείται της ανόδου. Παραμένουν ωστόσο οι ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα του "πακέτου". Κέρδη στις ευρωαγορές.

Παρά τη σχετική ανάκαμψη του χρηματοοικονομικού κλάδου,  δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα το κλίμα ανησυχίας από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Πολλοί είναι οι επενδυτές που θεωρούν ότι η χτεσινή δραματική πτώση δεν ήταν δικαιολογημένη (τουλάχιστον σε μέγεθος), υποστήριξε σε δηλώσεις του, ο Scott Nation, πρόεδρος της Fortress Trading.

Παράλληλα, Βουλευτές και Γερουσιαστές του Δημοκρατικού κόμματος είναι κοντά σε συμφωνία προκειμένου να στηρίξουν ένα «πακέτο» στήριξης της οικονομίας ύψους 789,5 δισ. δολαρίων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Στον απόηχο των εξελίξεων όσον αφορά τα πακέτα, η απολογητική κατάθεση κορυφαίων τραπεζιτών της Wall Street εν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την λαϊκή οργή για το ρόλο που έπαιξαν στην πιστωτική κρίση. Εκεί αναμένεται να αποσαφηνιστεί και το πόσο είναι αποφασισμένη η Ουάσιγκτον να θέσει στο μικροσκόπιο τις πρακτικές της Wall Street.

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones ενισχύεται  0,81% στις 7.956 μονάδες, ο S&P 0,77% στις 834 μονάδες και o Nasdaq 0,47% στις 1532 μονάδες.

Μετοχές που πρωταγωνιστούν είναι η Bank of America με άνοδο 8,5%, η Citigroup υψηλότερα κατά 5,5%,η Coca Cola με εντυπωσιακά κέρδη 11% και η ArcelorMittal ενισχύεται κατά 7%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση μόλις 0,29% στις 193,25 μονάδες με τις σημαντικότερες απώλειες να καταγράφονται στον τραπεζικό κλάδο.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,50% διαμορφωμένος στις 4.234,26 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε υψηλότερα κατά 0,54% στις 4.530,09 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε οριακά κέρδη 0,23% στις 3.027,72 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v