Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπούλημα μετά την ομιλία Geithner στη Wall

Σε μαζικές ρευστοποιήσεις προχωρούν οι επενδυτές στη Wall Street αφού τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Tim Geithner δεν μετέδωσαν ούτε αισιοδοξία ούτε αυτοπεποίθηση στην αγορά. Για απουσία νέων πρωτοβουλιών μιλούν οι αναλυτές.

Σε μαζικές ρευστοποιήσεις προχωρούν οι επενδυτές στη Wall Street αφού τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Geithner δεν μετέδωσαν ούτε αισιοδοξία ούτε αυτοπεποίθηση στην αγορά. Για απουσία νέων πρωτοβουλιών μιλούν οι αναλυτές.

Συνοπτικά, το πλάνο προβλέπει τη σύσταση μιας «τοξικής» τράπεζας με στόχο την αγορά "τοξικών" ενεργητικών ως 1 δισ. δολαρίων στην οποία θα κληθούν να επενδύσουν και ιδιωτικοί φορείς, αγοράζοντας μη ρευστοποιήσιμους τίτλους που βασίζονται σε χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων, με μια minimum εγγυημένη απόδοση από το αμερικανικό δημόσιο.

Όπως δήλωσε ο Geithner το πλάνο θα εφαρμοστεί αρχικά σε μια κλίμακα των 500 εκατομμυρίων δολαρίων και η επέκτασή του στο 1 τρισ. θα εξαρτηθεί από τον αντίκτυπο που θα έχει στην πραγματική οικονομία.

Όπως δήλωσε ο Tim Geithner το πρόγραμμα ενίσχυσης των τραπεζών θα ξεκινήσει άμεσα, οι τράπεζες θα υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους για την εξακρίβωση της βιωσιμότητάς τους, ενώ εξέφρασε την θέλησή του υγιείς τραπεζικούς ισολογισμούς μετά την εφαρμογή του προγράμματος.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί 3,54% στις 7977,92 μονάδες, ο S&P 3,58% στις 838,75 μονάδες και ο Nasdaq 2,96% στις 1544,52 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v