Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό "ράλι" λόγω πακέτου στη Wall Street

Συνέχεια τραπεζικού "ράλι" στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν μπροστά στην επικείμενη ανακοίνωση των λεπτομερειών του κυβερνητικού "πακέτου" στήριξης τη Δευτέρα. Κέρδη 15% για ΒοΑ. Άνοδος στην Ευρώπη.

Συνέχεια τραπεζικού "ράλι" στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν μπροστά στην επικείμενη ανακοίνωση των λεπτομερειών του κυβερνητικού "πακέτου" στήριξης τη Δευτέρα. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Tο θετικό πρόσημο  έρχεται παρά την ανακοίνωση για 598.000 χαμένες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο και ποσοστό ανεργίας 7,6%.

Ειδικότερα, το υπουργείο εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο χάθηκαν 598.000 θέσεις εργασίας, εξαιρουμένου του αγροτικού τομέα, μέγεθος σαφώς δυσμενέστερο από τις 540.000 και ποσοστό ανεργίας 7,5% που περίμεναν οι αναλυτές.

Παρ’ όλα αυτά ο επενδυτικός κόσμος φαίνεται πως αισιοδοξεί μπροστά στην, προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, λεπτομερειακή ανακοίνωση του προγράμματος στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Έτσι η μετοχή της Bank of America ανακάμπτει 15% διαπραγματευόμενη εκ νέου πάνω από τα 5 δολάρια.

Από την άλλη πλευρά, όπως σημείωναν αναλυτές, ένα μεγάλο μέρος των μακροοικονομικών δεδομένων έχει προεξοφληθεί από την αγορά και εκτός συγκλονιστικής απόκλισης από τις προβλέψεις δεν αναμένονται ιδιαίτερα αρνητικές αντιδράσεις από τον επενδυτικό κόσμο στα νέα στοιχεία για την απασχόληση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Toyota (-3%) που για το γ’ τρίμηνο της χρήσης κατέγραψε ζημίες 1,81 δισ., περισσότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επίσης, ο όμιλος News Corp (+1%) του μεγιστάνα των media Rupert Murdoch ανακοίνωσε ζημίες 6,4 δισ. δολαρίων στο δ΄ τρίμηνο του 2008 εξαιτίας απομειώσεων στοιχείων ενεργητικού που ανήλθαν σε 8,4 δισ. δολάρια.

Σε επίπεδο δεικτών ο Dow Jones ενισχύεται 0,86% στις 8132,76 μονάδες, ο S&P 1,13% στις 855 μονάδες και ο Nasdaq 1,16% στις 1562 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,91% στις 4267 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 1,17% στις 4563 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC σημειώνει άνοδο 0,78% στις 3090 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v