Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα macro φέρνουν θετικά πρόσημα στη Wall

Η ανέλπιστη βελτίωση του δείκτη ISM υπηρεσιών προκαλεί θετικά πρόσημα στην Wall Street, παρά την απογοήτευση για τα εταιρικά κέρδη, που δημιούργησε αρχικώς μικτές τάσεις. Στο +2,5% ο DAX στην Ευρώπη.

Η ανέλπιστη βελτίωση στον κρίσιμο δείκτη ISM υπηρεσιών καθιερώνει τα θετικά πρόσημα στην Wall Street, παρά την απογοήτευση για τα εταιρικά κέρδη, που δημιούργησε αρχικώς μικτές τάσεις. Επιτείνονται τα κέρδη στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 8.134 μονάδες, ο S&P 1,28% στις 844 μονάδες και ο Nasdaq 1,63% στις 1.541 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, όπου το επίκεντρο τίθεται στην επίσημη ανακοίνωση για την ανεργία την Παρασκευή, δημοσιοποιήθηκαν τα μεγέθη για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα του ινστιτούτου ADP, που έδειξαν περικοπές 522.000 θέσεων εργασίας, λιγότερες των αναμενόμενων.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε ο δείκτης υπηρεσιών, που έδειξε ανέλπιστη αύξηση και ώθησε σταθερά στα "πράσινα" τους αμερικανικούς δείκτες.

Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, αντιθέτως, κλίνουν προς την δυσοίωνη πλευρά.

Η Kraft Foods (-9%) ανακοίνωσε μείωση κερδών δ΄ τριμήνου 72%, ενώ η Walt Disney (-8%) πτώση 32%. Η Time Warner (-1,6%) ανακοίνωσε ζημίες 16 δισ. δολ. και η Costco Wholesale (-7%) προειδοποίησε δυσμενώς για την επικείμενη κερδοφορία της.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, θα δημοσιοποιήσει μεγέθη για το τελευταίο τρίμηνο του έτους η Cisco Systems.

Κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τα υψηλότερα κέρδη στους κλάδους μετάλλων, ενέργειας και εμπορευμάτων, κατόπιν της ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου. Η θετική κίνηση της Wall Street επέκτεινε το απόγευμα τα κέρδη και ο δείκτης FTSE έκλεισαν με άνοδο 1,54%, ο DAX 2,69% και ο CAC 2,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v