Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλών τόνων συνεδρίαση στη Wall

Μικτές τάσεις επικρατούν και σήμερα στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή ανακοινώσεων για την "τοξική τράπεζα" καθώς και κρίσιμων στατιστικών και εταιρικών μεγεθών. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Μικτές τάσεις επικρατούν και σήμερα στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή ανακοινώσεων για την "τοξική τράπεζα" καθώς και κρίσιμων στατιστικών και εταιρικών μεγεθών.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με επιφυλακτικά ανοδικές τάσεις μετά την «αναποφάσιστη» προηγούμενη ημέρα, καθώς κάποιες εταιρίες, όπως η Merck και η κατασκευαστική D.R. Horton ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εκτός των εταιρικών αποτελεσμάτων από Dow Chemical, UPS, PNC, ADM και άλλων επιχειρήσεων, βρίσκονται τα στατιστικά μεγέθη της ημέρας, που περιλαμβάνουν τα στοιχεία για τις επικείμενες πωλήσεις κατοικιών.

Οι κινήσεις παραμένουν γενικότερα επιφυλακτικές, εν αναμονή της δημοσιοποίησης λεπτομερειών για την «τοξική τράπεζα» καθώς και των στοιχείων για την ανεργία την Παρασκευή.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,16% στις 7.949 μονάδες, ο S&P 0,17% στις 820 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 0,28% στις 1.490 μονάδες.

Η μετοχή της Merck ενισχύεται 5,3% ενώ της Schering-Plough 3,1%.

Στον αντίποδα, ο τίτλος της Motorola υποχωρεί 14% κατόπιν ανακοίνωσης αναστολής μερίσματος και πρόβλεψης για μεγαλύτερων των αναμενόμενων ζημιών τριμήνου.

Η SanDisk διολισθαίνει 22%.

Αναλυτές τονίζουν ότι τα καλύτερα, συγκριτικά, αποτελέσματα, εμφανίζουν οι πιο «αμυντικές» εταιρίες, ενώ τα χειρότερα προέρχονται από επιχειρήσεις κυκλικές ή ευαίσθητες στον οικονομικό κύκλο.

Θετική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται αυτή την ώρα 1,3%, τον DAX 0,96% και ο CAC 0,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v