Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πωλητές επικρατούν σε Wall και ευρωαγορές

Οι υπόλοιπες στατιστικές ανακοινώσεις αποδεικνύονται χειρότερες από το ΑΕΠ δ’ τριμήνου, ωθώντας χαμηλότερα τους δείκτες της Wall μετά την αρχική άνοδο. Εντονη μεταβλητότητα στις ευωαγορές.

Οι υπόλοιπες στατιστικές ανακοινώσεις αποδεικνύονται χειρότερες από του ΑΕΠ δ’ τριμήνου, ωθώντας χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε συρρίκνωση 3,8% του αμερικανικού ΑΕΠ στο δ’ τρίμηνο –ένα μέγεθος δραματικό αλλά μικρότερο από την πτώση 5,5% που αναμενόταν.

Την επενδυτική ψυχολογία επιβαρύνει ιδιαίτερα η ανακοίνωση των μεγεθών για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, όπου η αύξηση του δείκτη ήταν μικρότερη της αναμενόμενης, καθώς και την βιομηχανική παραγωγή του Σικάγο, που διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1982.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στα τριμηνιαία αποτελέσματα επιχειρήσεων που ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, μεταξύ των οποίων Exxon Mobil, Chevron και Procter & Gamble.

Μετά από άνοιγμα σε ελαφρώς θετικά επίπεδα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,17% στις 8.053 μονάδες, ο S&P 1,38% στις 833 μονάδες και ο Nasdaq 1,16% στις 1.490 μονάδες.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές επικρατεί αισθητή μεταβλητότητα, με τους βασικούς δείκτες να ανοίγουν σταθεροποιητικά, να σημειώνουν αρκετές απώλειες στις πρωινές συναλλαγές, να κινούνται σταθεροποιητικά το μεσημέρι και να επιστρέφουν σε "βαθιά κόκκινα" το απόγευμα.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,24%, ο DAX 2,02% και ο CAC 1,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v