Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Obama για τα bonus της Wall Street

Για ανεύθυνη συμπεριφορά κατηγόρησε τα στελέχη της Wall Street ο Barack Obama, μετά την είδηση ότι καταβλήθηκαν bonus αξίας 18,4 δισ. δολαρίων, σε μια χρονιά που σηματοδοτήθηκε από κατάρρευση της οικονομίας.

Επίθεση Obama για τα bonus της Wall Street
Για ανεύθυνη συμπεριφορά κατηγόρησε τα στελέχη της Wall Street ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, μετά την είδηση ότι καταβλήθηκαν bonus αξίας 18,4 δισ. δολαρίων, σε μια χρονιά που σηματοδοτήθηκε από κατάρρευση της οικονομίας και απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Παρά την κατάρρευση του χρηματοοικονομικού κλάδου και τα προβλήματα σε πολλές βιομηχανίες των ΗΠΑ, με την κυβέρνηση να καλείται να συμβάλλει με βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων για την διάσωση "έκπτωτων" κολοσσών, τα bonus που δόθηκαν στα στελέχη το 2008 ήταν από τα υψηλότερα στην ιστορία της χώρας.

"Θα έλθει η ώρα για κέρδη και θα έλθει η ώρα για τα στελέχη να πάρουν bonus. Αλλά αυτή η ώρα δεν είναι τώρα. Αυτό είναι το μήνυμα που σκοπεύω να τους στείλω άμεσα", τόνισε ο Barack Obama.

Λίγο αργότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama επανήλθε με δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας τα μεγέθη του αμερικανικού ΑΕΠ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα «συνεχιζόμενη καταστροφή» για τις αμερικανικές οικογένειες και προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το μαζικό πρόγραμμά οικονομικής ενίσχυσης της κυβέρνησής του.

Ο κ. Obama δήλωσε ότι η ύφεση βαθαίνει, ότι είναι ικανοποιημένος που το πρόγραμμα ενίσχυσης εγκρίθηκε από την Βουλή και ότι ελπίζει το πακέτο «να ενισχυθεί περαιτέρω στη Γερουσία,» όπως είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v