Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις κερδών στη Wall Street

Τα δυσμενή στατιστικά και τα εταιρικά μεγέθη (Ford Motor, Eli Lilly, Starbucks) δίνουν «τροφή» στις διαθέσεις ρευστοποίησης που επικρατούν στην Wall μετά το χθεσινό «ράλι. Πιέσεις και στις ευρωαγορές.

Ρευστοποιήσεις κερδών επικρατούν στην Wall Street μετά το χθεσινό «ράλι» τιμών, με τα στατιστικά μεγέθη να συνεχίζουν να δείχνουν την αποδυνάμωση της οικονομικής δραστηριότητας και τα επιχειρηματικά αποτελέσματα της ημέρας, μεταξύ των οποίων Ford Motor, Eli Lilly και Starbucks, να παραμένουν δυσοίωνα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,98% στις 8.293 μονάδες, ο S&P 1,38% στις 862 μονάδες και ο Nasdaq 1,3% στις 1.536 μονάδες.

Από τις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, ανακοινώθηκε πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών και αύξηση στα εβδομαδιαία νέα επιδόματα ανεργίας.

Η Starbucks ανακοίνωσε κέρδη που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες καθώς και ότι θα κλείσει 300 καταστήματα και θα απολύσει 7.000 εργαζόμενους.

Χθες, ο δείκτης Dow Jones απεκόμισε κέρδη 200 μονάδων, χάρη σε τραπεζικό «ράλι» που δημιουργήθηκε με την προοπτική δημιουργίας «τοξικής τράπεζας» που θα «καταπιεί» όλα τα τοξικά ενεργητικά στις ΗΠΑ.

Η Ford ανακοίνωσε ζημίες σχεδόν 6 δισ. δολ. για το δ΄τρίμηνο, η Eli Lilly ζημίες 3,63 δολ. ζημίες και η AstraZeneca, της οποίας τα αποτελέσματα ήταν «ίσα βάρκα-ίσα νερά» ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 15.000 άτομα.

Πιέσεις επικρατούν και στις ευρωπαϊκές αγορές, με ιδιαίτερες πιέσεις στον μεταλλευτικό κλάδο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί αυτή την ώρα 2,74%, ο DAX 1,8% και ο CAC 2,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v