Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Wall με το βλέμμα στο Q4

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street επί τρίτη επάλληλη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές «αφομοιώνουν» εταιρικές και στατιστικές ανακοινώσεις, που αποδεικνύονται οπωσδήποτε δυσμενείς, αλλά όχι τόσο όσο φοβόνταν.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street επί τρίτη επάλληλη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές «αφομοιώνουν» τις εταιρικές και στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, που αποδεικνύονται οπωσδήποτε δυσμενείς, αλλά όχι τόσο όσο φοβόταν η αγορά.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,11% στις 8.206 μονάδες, ο S&P 1,43% στις 848 μονάδες και ο Nasdaq 1,5% στις 1.511 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε την Δευτέρα υψηλότερα, χάρη στις «αμυντικές» μετοχές όπως οι κοινωφελείς οργανισμοί και οι τηλεπικοινωνίες, μετά την ανακοίνωση «κύματος» απολύσεων από μεγάλες επιχειρήσεις και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Από το στατιστικό μέτωπο της σημερινής συνεδρίασης, η ανάγνωση του δείκτη τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller είχε διττή ψυχολογική επίδραση, καθώς το βαρόμετρο της αγοράς ακινήτων υποχώρησε με ποσοστό ρεκόρ αλλά ελαφρώς λιγότερο απ’όσο αναμενόταν. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε πάντως σε αρνητικό ρεκόρ.

Από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, η ετυμηγορία καθώς δημοσιοποιούνται κέρδη ή ζημίες του δ’ τριμήνου, παραμένει δραματική, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο τρομερά όσο αναμενόταν.

Η American Express αντιδρά με άνοδο 5,9% στην ανακοίνωση μείωσης κερδών τριμήνου 79%.

Η DuPont κινείται σταθεροποιητικά μετά τα αποτελέσματά της.

Η Verizon Communications ενισχύεται, καθώς τα κέρδη της ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Η Texas Instruments (+3,4%) ανακοίνωσε περικοπές 3.400 θέσεων εργασίας και μείωση κερδών.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, η Siemens αντιδρά με άνοδο στην δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων Q4.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί αυτή την ώρα 0,59%, ο DAX 0,43% και ο CAC 0,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v