Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα "βουτιά" με το καμπανάκι στη Wall

Ζαλισμένοι ακόμη από την έντονη μεταβλητότητα της προηγούμενης συνεδρίασης και εν μέσω ανακοίνωσης αποτελεσμάτων του δραματικού Q4, η Wall υφίσταται αισθητές απώλειες από το πρώτο λεπτό. Εντονες πιέσεις στις ευρωαγορές.

Ζαλισμένοι ακόμη από την έντονη μεταβλητότητα της προηγούμενης συνεδρίασης και με τα νεύρα τεντωμένα εν μέσω ανακοίνωσης αποτελεσμάτων του δραματικού Q4, η Wall σημειώνει αισθητές απώλειες από το πρώτο λεπτό της συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,86% στις 7.971 μονάδες, ο S&P 1,71% στις 813 μονάδες και ο, Nasdaq 1,69% στις 1.440 μονάδες.

Τα "νεύρα" των επενδυτών παραμένουν «τεντωμένα» μετά την δραματική συνεδρίαση της Πέμπτης, που χαρακτηρίστηκε από τις απολύσεις της Microsoft (-10%) και πληθώρα δυσμενών στατιστικών ανακοινώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αναλυτών επικρατεί διάσταση απόψεων για την πορεία του S&P 500 φέτος, με τους Nouriel Roubini και Albert Edwards να μη διστάζουν πάντως να κάνουν λόγο για υποχώρησή του έως και 40%. Παράγοντας-κλειδί, σύμφωνα με τους κορυφαίους αναλυτές, θα αποδειχθεί η πορεία της Κίνας.

Η μετοχή της Xerox και της Harley-Davidson υποχωρούν κάθετα κατόπιν ανακοίνωσης δυσμενών αποτελεσμάτων και απολύσεων. 

Ο τίτλος της General Electric υφίσταται πτώση 7,5% εξαιτίας της δημοσιοποίησης των μεγεθών δ΄τριμήνου, που εμφάνισαν πτώση 46% στα καθαρά κέρδη.

Εντονες παραμένουν οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, κατόπιν έντονων ζημιών και στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,48%, ο DAX 2,38% και ο CAC 2,39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v