Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Πιθανή πτώση 37% σε hedge funds

Κατά 450 δισ. δολάρια μπορεί να υποχωρήσει η αξία του κλάδου των hedge funds παγκοσμίως εντός του 2009 εξαιτίας της κρίσης, όπως υποστηρίζει ανάλυση της Morgan Stanley.

Morgan Stanley: Πιθανή πτώση 37% σε hedge funds
Κατά 450 δισ. δολάρια μπορεί να υποχωρήσει η αξία του κλάδου των hedge funds παγκοσμίως εξαιτίας της κρίσης, όπως υποστηρίζει ανάλυση της Morgan Stanley.

Σύμφωνα με τον αναλυτή του ομίλου, κ. Huw van Steenis, το 2008 ήταν ένα από τα χειρότερα έτη για τον κλάδο, με τους επενδυτές να αποσύρουν πλήθος κεφαλαίων, ενώ προβλέπει ότι και το 2009 θα είναι εξίσου απειλητικό, καθώς τα hedge funds αλλάζουν τις επενδυτικές τους στρατηγικές, μειώνουν τις αμοιβές και οι πελάτες συνεχίζουν να ρευστοποιούν.

Ως εκ τούτου, οι απώλειες για τα hedge funds μπορεί να φτάσουν στο 37%, δηλαδή στα 450 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του 2009. Σημειώνεται ότι το 2008 από τα hedge funds αποσύρθηκαν κεφάλαια 600 δισ. δολάρια.

Εάν η πρόβλεψη της Morgan Stanley επιβεβαιωθεί, η αποτίμηση του κλάδου θα υποχωρήσει στα 750 δισ. δολάρια, από 1,2 τρισ. δολάρια που είναι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v