Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εύρωστη άνοδος Wall χάρη σε Pfizer, κατοικίες

Η Wall Street χαιρετίζει την μεγαλύτερη φαρμακευτική συμφωνία από το 2000 και σημειώνει κέρδη, παρά τον καταιγισμό από «μαύρα» αποτελέσματα και απολύσεις. Ανέλπιστα θετικά και τα macro. Τραπεζικό "ράλι" στις ευρωαγορές.

Η Wall Street χαιρετίζει την μεγαλύτερη φαρμακευτική συμφωνία από το 2000 και κινείται ανοδικά, αγνοώντας τον καταιγισμό των «μαύρων» αποτελεσμάτων και απολύσεων από μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,81% στις 8.125 μονάδες, ο S&P 2,37% στις 851 μονάδες και ο Nasdaq 2,43% στις 1.513 μονάδες.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας ευνοούν την άνοδο των δεικτών, καθώς εμφανίστκε ανέλπιστη αύξηση στις μεταπωλήσεις οικιών, χάρη στην πτώση τσων τιμών, και βελτίωση του σύνθετου οικονομικού δείκτη.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου ισχυροποιούν την παρουσία τους, με 137 εταιρίες του S&P 500 να ανακοινώνουν μεγέθη μέσα στην εβδομάδα.

Η μετοχή της Caterpillar κάνει «βουτιά» 10% κατόπιν της ανακοίνωσης περικοπής 20.000 θέσεων εργασίας.

Η μείωση των κερδών της McDonald's δεν ήταν τόσο δριμεία όσο αναμενόταν, ενώ και η Sprint Nextel ανακοίνωσε μείωση 8.000 θέσεων εργασίας.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης και η μεγαλύτερη συγχώνευση στον φαρμακευτικό κλάδο από το 2000, με την Pfizer (-4%) να εξαγοράζει την Wyeth (+5%) προς 68 δισ. δολ.

Η μετοχή της Crucell διολίσθησε 12% στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, καθώς η Wyeth απέσυρε το ενδιαφέρον της για την ολλανδική βιοτεχνολογική επιχείρηση.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν θετικά πρόσημα, με ώθηση από την ανάκαμψη των τραπεζών.

Η Barclays ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί περαιτέρω κεφάλαια και η ING «έπεισε» την ολλανδική κυβέρνηση να απορροφήσει τμήμα των ζημιών της.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 2,2%, ο DAX 1,61% και ο CAC 1,98%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v